Başkan Subaşıoğlu, Avrupa Konseyi'nde Türkiye'yi temsil edecek

Güncelleme Tarihi:

Başkan Subaşıoğlu, Avrupa Konseyinde Türkiyeyi temsil edecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2018 15:25

Başkan Subaşıoğlu, Avrupa Konseyi'nde Türkiye'yi temsil edecek

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Merkezefendi ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu'nun, Türkiye'yi Avrupa Konseyi'nde temsil etmek üzere Fransa'nın Strazburg şehrinde yapılacak olan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'ne katılacağı bildirildi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, geçen yıl olduğu gibi bu yılda Avrupa'da, Türkiye'yi temsil etmek üzere Fransa'nın Strazburg kentine gidecek. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'ne katılacak olan Subaşıoğlu, 26 Mart Pazartesi günü ilk olarak Avrupa Halklar Partisi'nin grup toplantısına katılacak. Ardından Güncel İşler Komite toplantısına, daha sonra da Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nin genel kurulunda da yer alacak olan Subaşıoğlu'nun, toplantılarda yerel demokrasi uygulamaları, mülteci çocukların göç ettiği ülkelerdeki uyum sorunu ele alınacak.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 47 Avrupa ülkesinden yaklaşık 318 belediye başkanının yer alacağı toplantıya katılacağını belirtip, "Mülteci çocukların Avrupa'da gittiği ülkelerdeki entegrasyonu eğitimle ilgili sorunları mali anlamda yaşadıkları ekonomik anlamda yaşadıkları sorunlarla ilgili genel bir değerlendirme çalışması olacak. Avrupa'nın gündemi aslında kendi açılarından baktığımız zaman mülteci problemi. Özellikle Türkiye'nin 3.5-4 milyon mülteciyi barındırıyor. Avrupa ülkeleri için tabiki bu binli rakamlarla ifade ediliyor. Bu çerçevede o rakamları bile Avrupa içine entegre ediyor. Onların beslenme gibi ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Çünkü bizim toplumuz gibi değil. Biz Türkler bu konuda çok daha fazla fedakar davranıyoruz. O anlamda Avrupa Birliği bunu çokça konuşuyor ama gereğini çok az yapıyor. Yine bu genel kurulda en önemli konulardan birisi bu olacak" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!