Başkan Soyer'den EMİTT'te Seferihisar sunumu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Soyerden EMİTTte Seferihisar sunumu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2017 11:26

Başkan Soyer'den EMİTT'te Seferihisar sunumu

Haberin Devamı

İSTANBUL TUYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 21'incisi düzenlenen EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT)

düzenlenen panelde turizm profesyonelleri Seferihisar'ı dinledi.

EGçzen 26 Ocak'ta başlayan MITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT), Seferihisar Belediyesi de İZKA İzmir Standı içerisinde yer aldı. Fuar kapsamında EMITT'in düzenlediği "Özgünlükleriyle Markalaşan Şehirler" konulu panele CHP'li Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Partili Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Partili Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ve CHP'li Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut konuşmacı olarak katıldı. Atılım Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Birkan, moderatörlüğünü yaptığı panale özgünlükleriyle markalaşan dört belediyenin davet edildiğine dikkati çekip, "Fuara ayrı bir boyut katmak istedik. Bugün konuşacak dört başkan ve şehirleri özgünlükleriyle ön plana çıkıyor. Örneğin Seferihisar'ın Cittaslow (Sakin Şehir) yaklaşımı var. Çok konuşulan bu modeli bugün Belediye Başkanı Tunç Soyer'den dinleyeceğiz" dedi.

Panelde konuşan Başkan Tunç Soyer, 2009 yılından beri sürdürdükleri Cittaslow çalışmalarıyla birlikte, Türkiye'nin ilk sakin şehri olan Seferihisar'da yaptıkları projeleri anlattı. Başkan Soyer Türkiye'nin Sakin Şehir cenneti olabileceğini düşünerek, ülke geneline yayma çalışmaları sonucunda üye sayısının Türkiye'deki tüm bölgelere yayılarak 11'e yükseldiğini söyledi. Panelin sonunda Cittaslow'un İtalya'da bulunan merkezinden müjdeli bir haber aldıklarını belirten Başkan Soyer; "Üç yeni sakin şehrimiz daha onaylandı. Bunları da önümüzdeki hafta Şavşat'ta düzenlenecek Cittasow Türkiye toplantısında açıklayacağız" dedi.

SEFERİHİSAR STANDINA İLGİ BÜYÜK

Seferihisar Belediyesi'nin yer aldığı stant fuar ziyaretçilerinin büyük ilgisini görüyor. Stantta mandalina kurusu ikramı yapan Belediye çalışanları, çok beğenilen mandalina kurusunun termal enerjiyle kurutulması ve yaygınlaşması için yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Panel, diğer katılımcıların konuşmalarıyla sürdü. EMITT Fuarı 29 Ocak Pazar Saat 17.00'a kadar açık kalacak.

SEFERİHİSAR (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!