Başkan Şenol miniklerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Şenol miniklerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2017 12:33

Başkan Şenol miniklerle buluştu

Haberin Devamı

GAZİEMİR Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ilçede eğitim veren bir anaokulunun öğrencileriyle bir araya geldi.

Belediye Meclis Salonu’nda minik öğrencilerle buluşan Başkan Şenol, yerel yöneticiliği, belediye başkanının görev ve yetkilerini anlattı. Miniklerin öğretmenlerinin de katıldığı buluşmada Başkan Şenol soruları yanıtladı, belediyenin çalışma sistemi ve belediyedeki müdürlüklerin yapısı hakkında bilgi verdi. Hayattaki en büyük idealinin doğup büyüdüğü kent Gaziemir’e belediye başkanı olmak olduğunu ve hedefine ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Başkan Şenol, minik misafirlerine hayatta başarılı olabilmeleri için, hedeflerini yüksek tutmalarını öğütledi. Konuşmayan, eleştirmeyen genç nesil yaratıldığından yakınan Şenol, "Hayatınıza kendiniz yön verin. Hangi mesleği yapacağınıza siz karar verin. Konuşun, eleştirin, sorgulayın. Cumhuriyet ve gelecek sizlere emanet. Atatürk ve Cumhuriyet’e sahip çıkın. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını çok iyi bilin" diye konuştu.

"EĞİTİM VE SAĞLIK ÖNCELİĞİMİZ"

Öğrencilere mutlaka bir sanat dalıyla uğraşmalarını ve sosyal olmalarını öğütleyen Başkan Şenol, eğitim ve sağlığın doğrudan görev ve sorumlulukları arasında olmamasına rağmen bu alanlarda önemli çalışmalar yaptığının altını çizdi, şunları söyledi:

"Bu iki konu benim önceliğim. Çünkü eğitimli ve sağlıklı insanların yaşadığı kentlerin çok hızlı geliştiğine inanıyorum. Gaziemir Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi aracılığıyla binlerce öğrencimize ücretsiz dershane hizmeti veriyoruz. Okullarımızın her tür ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Okula başlayan çocuklara kırtasiye seti dağıtarak heyecanlarına ortak oluyoruz."

"ÇEVREYE SAHİP ÇIKIN"

Günümüzde çevrenin ve doğanın ciddi anlamda katledildiğini söyleyen Başkan Şenol, miniklerden çevreye daha duyarlı olmalarını istedi. Çevre konusunda yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Şenol, "Ülkemizin havası en temiz ili olarak Çanakkale seçilirken, Gaziemir’de havası en temiz ilçe seçildi. Gaziemir ormanlarıyla, doğasıyla oksijen deposu. Ben de yeşili seven biri olarak kentteki yeşil miktarını ikiye katladım. Gaziemir’de yaşayan herkes adına bir ağaç diktim. Şimdi yeni hedefim bu sayıyı ikiye katlamak. Çünkü bu ülkenin geleceği siz çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirasımız çevre. Sizlerde çevre konusunda daha duyarlı olun, doğaya sahip çıkın" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!