Başkan Selvitopu meslektaşlarıyla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Selvitopu meslektaşlarıyla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2017 12:07

Başkan Selvitopu meslektaşlarıyla buluştu

Haberin Devamı

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi 30. yılını düzenlediği etkinlikte kutladı. Şubenin kurucu yönetim kurulu üyesi olan, aynı zamanda 10 ve 11. Dönem Şube Başkanlığı yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da etkinliğe katıldı.

Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ertuğrul Candaş, İzmir Şube Başkanı Mustafa Kubilay Yıldırım, 30. dönem genel merkez yönetim kurulu üyeleri, dönem başkanları, şube yöneticileri ve öğrenciler katıldı. İzmir Şube Başkanı Mustafa Kubilay Yıldırım, bu etkinlikte hem 30. dönem genel merkez yönetim kurulu üyeleri,  hem de o dönem şubede sorumluluk alarak bu görevi üstlenen şube kurucu üyelerini bir araya getirmeyi düşündüklerini ifade ederken, Genel Başkan Ertuğrul Candaş ise Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin en eski şubelerden biri olduğunu ifade ederek, burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

"HİÇ AKLIMA GELMEZDİ"

Konuşmasına meslektaşlarıyla bir arada bulunmaktan büyük bir onur duyduğunu söyleyerek başlayan Başkan Selvitopu "Belediye başkanı olup bir gün buralarda konuşma yapacağım hiç aklıma gelmezdi. Kısa bir süre İstanbul'da çalıştıktan sonra İzmir'e geldim.Tam 37 yıldır buradayım. Mesleğe ilk başladığımda herkeste olduğu gibi bende de büyük bir heyecan vardı. Mesleğimizi sevdik, seviyoruz da. Bugün hep beraber buradaysak burada emek var, alın teri var, çaba var" diye konuştu.

Başkan Selvitopu konuşmasında harita mühendisliğinin önemine de vurgu yaparak, "Mühendisliğin en temel prensiplerinden birisi harita mühendisliğidir. Hiç bir proje harita olmadan başlayamıyor. Uzun süre yerel yönetimde olduğum için önemini bilen bir insanım. Kentin büyük bir sorununun bu teknik eksiklikten kaynaklandığının da farkındayım. Zamanında müdahale olsaydı bu sıkıntıların bir çoğu bugün olmazdı" dedi.

"FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI OLMALI"

Selvitopu son olarak üniversitelerde bu bölümün olmasından mutluluk duyduğunu ve gençlerin kente dinamizm kattığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"O zamanlar azlıktan şikayet ediyorduk şimdi bu kadar bölüm açılması ve bu kadar kişinin mezun olması da doğru değil. Bir fizibilite çalışması yapılması lazım. Sonra istihdam sorunu yaşanıyor."

Etkinlikte ayrıca 30 yıldır yapılan çalışmalar barkovizyonda konuklara sunulurken, meslek duayenleri de konuşmaları ile o dönem yaşadıklarını aktardı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!