Başkan Sekmen, makamını Ayperi Can'a devretti

Güncelleme Tarihi:

Başkan Sekmen, makamını Ayperi Cana devretti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 19:24

Başkan Sekmen, makamını Ayperi Can'a devretti

Haberin Devamı

 
Zafer KUMRU/ ERZURUM, (DHA)- Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Başkanlık makamını Ayperi Can Özdemir'e devretti. 
Zübeyde Hanım Ortaokulu öğrencisi Ayperi Can Özdemir, temsili devir teslim töreninde Başkan Mehmet Sekmen'den kurumun çalışmaları hakkında bilgi aldı. Tüm çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı kutlayan Sekmen, Belediye olarak 1099 okulun bakım ve onarımını gerçekleştirdiklerini bildirdi. Lise son sınıf öğrencilerine üniversiteye hazırlık seti dağıttıklarını, çocuklara okuma alışkanlıklarının gelişmesi için ücretsiz kitap dağıtıtıklarını anlatan Sekmen, 2019'da 'Dünya Çocuk Merkezi'ni Erzurum'a kurmayı hedeflediklerini, bu projenin içerisinde müzeler, eğlence yerleri ve çok farklı alanlar bulunduğunu belirtti. 
Ayperi Can Özdemir de, şehre yaptığı hizmetlerden ötürü Başkan Sekmen'e teşekkür ederek, "Burada olmamı ve hissettiğim güzel duyguları Atatürk'ün bir sözüyle anlatmak isterim; 'Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz. Kendinizin ne kadar değerli ve önemli olduğunu düşünerek ona göre çalışın. Sizlerden çok şey bekliyoruz' Ne zaman kendimi tembelliğe versem, çalışmalarımı aksatsam bu sözü aklıma getiriyorum. Yakışmaz bu millete boş durmak. Ne çocuğa, ne gence, ne yaşlıya. İlk görevim üretmek, üretmek, üretmek" diye konuştu.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında düzenlenen temsili devir teslim töreni hediye takdimi ve hatıra fotoğrafının çekimiyle sona erdi. 
 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!