Başkan Sekmen, Mahallelerde Vatandaşları Dinliyor

Güncelleme Tarihi:

Başkan Sekmen, Mahallelerde Vatandaşları Dinliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 16:19

SEKMEN VATANDAŞLARI DİNLİYOR

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehir merkezinde kentsel dönüşüm yapılacak mahalleleri ziyaret ederek, vatandaşların istek, talep ve dertlerini dinliyor. Başkan Sekmen bu hafta sonunu Küme Evler, Evren Paşa ve Veyis Efendi mahallelerinin sakinleriyle geçirdi. Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci ve ilgili daire başkanlarıyla birlikte semt sakinleriyle toplantı yaptı. Sekmen, yaptığı konuşmada, Erzurum’un her bölgesinde hummalı bir çalışmanın yapıldığını ifade etti. Sekmen, şöyle devam etti: “İstiyorum ki; Erzurum’un bu dönemde bütün sıkıntılarını çözelim, farklı bir Erzurum oluşsun. Viyadüklerle, alt geçitlerle, altyapısıyla… Yağmur suyu kanalları yapıyoruz, içme suyu borularını değiştiriyoruz, kanalizasyon borularını değiştiriyoruz. Arıtma tesisini tamamladık. Et ve Süt Kurumu için yaptığımız tesisi bitirdik. Aziziye ilçemizin ilerisinde çok modern bir tesisi oluşturduk. Et ve Süt Kurumu’nu şehirdeki önceki yerinden taşıyoruz. Fuar Alanı’nın inşaatına başladık. Canlı Hayvan Borsası’nın ihalesini gerçekleştirdik, çok modern bir Canlı Hayvan Borsası yapıyoruz, inşallah 2017’de bitecek. Devlet Demir Yolları’yla anlaşıyoruz. Anlaşınca Devlet Demir Yolları’nın arazisi üzerinde yeni konutlar artı büyük bir park yapacağız.”
“ERZURUM’U YENİLİYORUZ”
Başkan Sekmen, şehir genelinde yapılan hizmetlere dikkati çekerek, “Erzurum’u tabiri yerindeyse baştan aşağı yeniliyoruz. Her ilçemize bir Canlı Hayvan Pazarı, Bilgi Evi, Semt Konağı, parklar yapacağız. Her ilçenin alt yapısını elden geçiriyoruz. Uzundere ilçemizde ve Bat Pazarı’nda oluşturduğumuz Prestij Caddeleri gibi her ilçemizde Prestij Caddeleri oluşturarak binaların cephelerini giydiriyoruz. Kültür Yolu Projemiz ile kalenin etrafını kamulaştırdık, tarihi mekânın çevresini yıkıyoruz. Kalenin etrafında seneye ağaçlarla, meydanlarla, peyzaj düzenlemesiyle çok farklı bir alan inşa edeceğiz. Belediye olarak bütün okullarımızın bakım ve onarımını yapıyoruz. Camilerin de peyderpey ihtiyaçlarını gideriyoruz. Kamu kurumlarına destek veriyoruz, kimisinin binalarını, kimisinin bahçesini, kimisinin de yollarını elden geçiriyoruz. Allah nasip ederse şehir önemli bir temizliğe kavuşacak. Arzum, bu şehri baştan aşağı yenilemektir.”
“YENİDEN TİCARET MERKEZİ OLACAĞIZ”
Sekmen, il genelinde yapılan kalkınma ve yatırım hamleleriyle Erzurum’un yeniden ticaret merkezi olacağını kaydetti. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hilalkent’in arka tarafında 2. Organize Sanayi Bölgesi’ni yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak yüzde 30’unu biz finanse ediyoruz. Geri kalana da Devletim destek sağlayacak. Orada 2 bin 200 dönüm araziye sanayi kuruyoruz. Şuanda yol ve altyapısını yapıyoruz. İstiyoruz ki; orada fabrikalar yapılsın. Şuanda 15 vatandaşımız, ‘Biz buraya fabrika kurmak istiyoruz’ diyor. İnşallah onlara yer vereceğiz ve fabrikaları yaptıracağız. Bu şehirde sanayi ve ticaret olmazsa, biz bu şehre hangi hizmetleri yaparsak yapalım, bu şehri ayakta tutamayız. Allah’ın izniyle el birliğiyle, gönül birliğiyle Erzurum’dan Türkiye’ye güzel bir mesaj vereceğiz. Bu şehrin ihyasında sizin dua ve desteğinizi bekliyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!