Başkan Sarı, sürücüleri uyardı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Sarı, sürücüleri uyardı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2018 10:46

Başkan Sarı, sürücüleri uyardı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeni ile yola çıkacak sürücüleri uyararak dikkatli olmalarını istedi.
Başkan Sarı, uzun tatil nedeni ile yola çıkacak sürücülerden dikkatli olmasını isteyerek, "Bayramları bayram gibi yaşamak, acıların yaşandığı günler olmaması sürücülerin kurallara uyması ile mümkün olacaktır. Bayram nedeniyle 9 günlük tatili değerlendirmek için yola çıkanların uyması gereken ilk kural, trafik kurallarına uymalarıdır. Çok güzel yollara ve çok donanımlı araçlara sahip olunmasına rağmen her uzun tatil öncesi ulusça çok büyük acılar yaşamamıza neden olan kazaların önü alınamıyorsa şapkamızı önümüze koyarak bu kazaların sebebini empati yaparak bulmak zorundayız. Çünkü kazaları araçlar değil, sürücüleri yapar" dedi.
Başkan Sarı, yılın ilk 6 ayında meydana gelen kazaların birçok eve ateş düşürdüğünü ifade ederek, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı trafik kaza verilerine göre, 2018 yılının ilk 6 ayında, yerleşim içi ve dışında olmak üzere toplam 205 bin 977 kaza meydana geldi. Bu kazlarda 1629 kişi yaşamını yitirirken, 146 bin 487 kişi de yaralandı. O nedenle, özellikle uzun yola çıkmadan önce araçlara uzun yol bakımı yaptırılmalıdır. Alkollü araç kullanmaktan kesinlikle kaçınıp trafik kurlarına ise mutlaka uyulması gerek. Seyir halindeki iken araçta bulunanlar emniyet kemeri takmaları, sürücülerin ise her iki sata bir uygun bir yerde durarak kısa yürüyüşler yapması kazaların önüne geçilmesini sağlayacaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!