Başkan Salman: Özel insanlarımızın günü kutlu olsun

Güncelleme Tarihi:

Başkan Salman: Özel insanlarımızın günü kutlu olsun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2017 12:45

Başkan Salman: Özel insanlarımızın günü kutlu olsun

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Belediye Başkanı Vefa Salman, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Engelli kelimesini kullanmayı sevmediğini ve bu vatandaşlara ‘özel insanlar’ demeyi tercih ettiğini belirten Başkan Salman, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Özel vatandaşlarımızı topluma kazandırmak ve hayat standartlarını yükseltmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, özel vatandaşlarımızın sesini duyurduğu bir gündür. Söz konusu yasal düzenlemelerin uygulamaya yansıtılması için engelli bireylerin yaşam kalitelerinin iyileştirilmesine, yaşam memnuniyetlerinin arttırılmasına geleceğe güven duymalarına yönelik çalışmaları Yalova Belediyesi olarak her alanda yapmaktayız. Unutulmamalıdır ki engelli ve özel insan olmak toplumsal yönüyle tüm insanlığı ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir durumdur. Biz seçilmişler olarak onlara engel olmadan kolay bir yaşam sürmelerini sağlamamız gerekir. Engellerin kaldırıldığı bir dünya temennisi ile tüm özel insanlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyor, aileleri ve sevdikleriyle sağlıklı bir yaşam ve engelsiz bir dünya dileyerek saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!