Başkan Sağıroğlu, 15 Temmuz şehidi Kaplan’ın kabrini ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Başkan Sağıroğlu, 15 Temmuz şehidi Kaplan’ın kabrini ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2018 14:27

Başkan Sağıroğlu, 15 Temmuz şehidi Kaplan’ın kabrini ziyaret etti

Haberin Devamı

YOMRA(Trabzon),(DHA) – TRABZON’da Yomra ilçe Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, 15 Temmuz demokrasi şehidi Sedat Kaplan'ın ilçedeki kabrini ziyaret ederek, ailesi ile bir araya geldi. Şehit Kaplan’ın 15 Temmuz’da yüreğini ortaya koyduğunu belirten Başkan Sağıroğlu, “Tarih, vatanı ve milleti uğrunda canını veren demokrasi şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacak” dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişimi sırasında kanser tedavisi için bulunduğu Ankara’da darbe girişimine tepki göstermek için sokağa çıkan ve silahla vurularak şehit edilen Sedat Kaplan, Yomra ilçesindeki mezarı başında anıldı.  Yomra ilçe Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, eşi Şengül Sağıroğlu ve Oymalı Mahalle Muhtarı Veysel Arslan ile birlikte 15 Temmuz demokrasi şehidi Sedat Kaplan’ın ilçenin Oymalı Mahallesi’ndeki kabrini ziyaret etti. Başkan Sağıroğlu ve beraberindekiler şehit Kaplan’ın kabri başında dua etti.

'YÜREĞİNİ ORTAYA KOYDU'

Şehit Kaplan'ın annesi Ören Kaplan ile de birlikte bir süre sohbet eden Başkan Sağıroğlu, hainlerinin 15 Temmuz’da 40 yıllık bir planın son sahnesini hayata geçirmeye çalıştığını ancak aziz milletin dik duruşu sayesinde bunu başaramadıklarını söyledi. Sağıroğlu, “Bu son sahneye aziz milletimiz dik duruşu ile birlikte son verdi. Vatanına sahip çıkan, meydanlara koşan, tankların önünde duran vatandaşlarımızı birileri hesap edemedi. Hainler, tanklarını, toplarını hazırlarken akıllarına bir şeyi getiremedi. O da bizim insanımızın iman dolu yüreği. Şehidimiz Sedat Kaplan’da o kahramanlardan bir tanesiydi. Bizim yavrumuz tedavi için kardeşi ile Ankara'ya gitmişti. Cep telefonuna gelen bir mesajla sokağa çıktı. Yüreğini ortaya koydu. Kahpe bir kurşunla şehit oldu. Allah onlardan razı olsun. Tarih, vatanı ve milleti uğrunda canını veren demokrasi şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacak. Sizler aziz şehitlerimizin bize emanetisiniz. Bizler sizlerin her zaman yanında ve emrindeyiz” dedi.

Ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren anne Ören Kaplan ise, “Başkanımız sağ olsun, her zaman yanımızdadır. Sedat’ım ölmedi kalbimde yaşıyor” ifadesinde bulundu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!