Başkan Özdemir’den Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Özdemir’den Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 13:53

ÖZDEMİR'DEN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92. yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda tüm ilçe halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.
Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, mesajında Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümünün başta Türkiye olmak üzere tüm İslam alemi ve dünya insanlarına barışın, huzurun tesis edildiği bir dönemin başlangıcı olmasını temenni ettiğini söyledi. Çok zor şartlarda ’hürriyet ve bağımsızlık’ mücadelesi verildiğini hatırlatan Özdemir, 29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyeti’nin 92.yılını da büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını belirtti. Özdemir, "Milletimiz sahip olduğu değerlere her ne koşul altında olursa olsun sahip çıkan, kardeşliği din, dil, ırk, mezhep gibi bölücü unsurlara feda etmemeye yeminli bir millettir. 92 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferiydi. Bıraktıkları miras, Hem bizden öncekilere hem de bizden sonrakilere karşı taşıdığımız büyük ve onurlu bir sorumluluktur. Bu bilinçle her gün bir basamak daha yükselmek için neler yapabileceğimizin hesabını yapmalı, emanetçisi olduğumuz mirası bizden sonrakilere çok daha iyi koşullar altında teslim etmeliyiz”ifadelerini kullandı.
Adım adım Cumhuriyetimizin 100. yılına doğru ilerlerken, ülkenin çağdaş demokrasiler arasında hak ettiği yeri alması yönünde, daha da büyük hedefler belirlemenin gururunu taşıdıklarını belirten Özdemir, “Dünyada, bölgesinde ve içerde çok daha müreffeh, ayakları yere sağlam basan bir Türkiye idealiyle devam ettiğimiz bu yolda milletçe beraber olduğumuz sürece aşamayacağımız engel yoktur.Cumhuriyetimizin geleceğine güvenle bakabilmenin en önemli koşullarından birisi de geçmişimizi unutmamak, unutturmamak ve bağımsızlık ve hürriyet ruhunu hafızamızda canlı tutabilmektir. Canlılığını koruyacağımız bu ruh, Cumhuriyetimizin ilelebet yaşatılmasının da en büyük teminatı olacaktır. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin 92. Kuruluş yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlık ve hürriyet mücadelemizin kahramanları şehit ve gazilerimizi de bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum’’ ifadelerine yer verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!