Başkan Özacar, yeni feribot iskelesi 2.5 yılda tamamlanacak

Güncelleme Tarihi:

Başkan Özacar, yeni feribot iskelesi 2.5 yılda tamamlanacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2016 17:23

Başkan Özacar, yeni feribot iskelesi 2.5 yılda tamamlanacak

Haberin Devamı

GELİBOLU Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Özacar, Çanakkale İl Özel İdaresi ile imzaladıkları yeni Gelibolu Feribot İskelesi potokolü için emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gelibolu Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Özacar, Çanakkale İl Özel İdaresi ile revize edilerek imzalanan Gelibolu Feribot İskelesi protokolünün Çanakkale'ye hayırlı olmasını diledi. Projenin hayata geçmesi için başta Vali Orhan Tavlı olmak üzere, emeğe geçen herkese teşekkür etti.

Başkan Özacar, Alaaddin Mahallesi’nde 2, 3 ve 4 parselde kayıtlı bulunan mülkiyeti Gelibolu Belediyesi’ne ait 7 bin 635 metrekarelik karasal alandaki taşınmaz ile yine Gelibolu Belediyesi’nce Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden 09.06.2014 tarihli ön izin sözleşmesi ile kiralanan 34 bin 73 metrekare yüzölçümlü dolgu alanının yeni feribot iskelesinin yapımı için kullanılacağını belirtti.

Projenin temelinin en kısa sürede atılmasını arzu ettiklerini kaydeden Başkan Özacar, “Gelibolu Belediyesi olarak 2012 yılında Alaeddin Mahallesi’nde projenin uygulanacağı parselleri kamulaştırarak, toplam 1 milyon 213 bin 774 TL kamulaştırma bedeli kurumumuzca ödenmiştir. Protokol kapsamında Gelibolu Belediye Başkanlığı’na ait olan veya kamulaştırılarak Belediyemizin kullanımına geçmiş olan karadaki taşınmazlar ile denizdeki 34 bin 73 metrekarelik dolgu alanı, feribot iskelesi inşa edilmek üzere 25 yıl süreyle Çanakkale İl Özel İdaresi’nin kullanımına tahsis edilmiştir. 23 Aralık 2016 tarihinde Çanakkale İl Özel İdaresi ile Gelibolu Belediyesi arasında revize edilerek imza altına alınan son sözleşmede; inşaat yapım süresi, kullanma izin sözleşmesi ve tahsis süresi gibi ana başlıklar yeniden değerlendirilmiştir. İnşaat yapım süresi Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’nın onayı ve yer tesliminin ardından 30 ay olarak planlanmıştır. Onayın ardından üç ay içinde İl Özel İdaresi’ne yer teslimi yapılarak, inşaat uygulamasına ivedilikle geçilecektir” diye konuştu.

Doğan ZELOVA / GELİBOLU, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!