Başkan Öz’den Sünnet Operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Öz’den Sünnet Operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2015 13:32

KARTAL BELEDİYE BAŞKANI OP. DR. ALTINOK ÖZ, MİNİK BİR ÇOCUĞU KENDİ ELLERİYLE SÜNNET ETTİ.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, minik bir çocuğu kendi elleriyle sünnet etti.
Kartal Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla ilçede yıl boyunca binlerce çocuğa sünnet olma imkanı sağladı. 9 bin 851 çocuğu sünnet ettiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altıonk Öz, 9852’inci sünneti ise kendi gerçekleştirdi. Yaklaşık 20 dakika süren ameliyat sonrası Başkan Öz, başarılı bir operasyon gerçekleştirdi.
Ameliyat sonrası açıklamada bulunan Başkan Öz, "Bugüne kadar 9 bin 851 sünnet yapmıştık. 9 bin 852’inci sünneti de ben yaptım. Buradaki amacımız Müslüman bir ülkenin yarısı erkek, işte o yarısı mutlaka sünnet oluyor. Dolayısıyla sünneti ehil ellerde ve yıl boyuna yayarak yapılmasını istiyoruz. Çünkü ehil olmayan ellerde olabilecek riskleri azaltan, hepatit b, c, aids gibi tehlikelerden arındırılmış bir şekilde hastane koşullarında sünnet yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz. İlgililerin dikkatini çekmeye çalışıyoruz. Yani Türkiye’de her önüne gelen, çantayı kapan sünnet yapmasın, amacımız bu. Bu doğrultuda da kamuoyu bilinçlendi. Türkiye’de, bu yönde bir hareket gözlüyoruz bu konuda öncü olduğumuz için de mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
Başkan Öz konuşmasının devamında sünnet operasyonlarının herkes tarafından yapılmasının önüne geçilmesi noktasında kendilerinin bir çalışma başlattıklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu uygulama Sağlık Bakanlığı politikasına girdi ama henüz uygulanma noktasında sanıyorum yeterli eğitimler verilmedi. Bunun Aile Sağlık Hekimleri eğitimi aldıkları takdirde rahatlıkla yapabilir. Sorunlu olan hasta işlemlerini de hastaneye yollayarak bunun önüne geçebilir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!