Başkan Osman Genç : FETÖ'nün Samsun anatomisi incelenmelidir

Güncelleme Tarihi:

Başkan Osman Genç : FETÖnün Samsun anatomisi incelenmelidir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2017 16:36

Başkan Osman Genç : FETÖ'nün Samsun anatomisi incelenmelidir

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN'un Canik İlçe Belediye Başkanı Osman Genç, hala kripto FETÖ'cüler olduğuna inandığını söyleyerek, "15 Temmuz’da buzdağının sadece askeri ayağını gördük. Oysa FETÖ, varlığını üç şey üzerinden oluşturan derinlemesine bir yapıdır. Ekonomi, siyaset ve bürokrasi FETÖ’nün üç uzmanlık alanıdır. Bu noktada FETÖ’nün Samsun’daki anatomisine derin bir inceleme yapılmalıdır" dedi.
Canik Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin birnci yıldönümünde dolu dolu bir program hazırladı. Canik Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda 15 Temmuz darbesini unutturmamak ve hainlere "buradayız" mesajı vermek amacıyla düzenlenen "Milletçe Nöbetteyiz, Bayrağını Al Gel" programında Samsunlular sabaha kadar nöbet tutacak. Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda 15 Temmuz Cumartesi akşamı 20.00'da başlayacak programın ilk dakikalarında vatandaşlar akşam namazını birlikte kılacak.
İstiklal Marşı'nın ardından 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için saygı duruşunun yapılacağı gecede, "Çanakkale Ruhundan 15 Temmuz Ruhuna" konulu sergi de açılacak. 15 Temmuz ile ilgili sinevizyon gösterilerinin olacağı nöbet sırasında kahramanlık şiirleri okunacak, Kur'an Tilaveti verilecek ve şehitlerin ruhuna dualar edilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı olarak halka hitabının da izleneceği nöbette vatandaşlara çorba ikramında da bulunulacak. Nöbet sabah namazı ile son bulacak.
15 Temmuz gecesi Cumhuriyet Meydanı'na erken saatlerde inen ve bir ay boyunca nöbet tutan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Biz 15 Temmuz nöbetimizi aylar öncesinden planlamıştık. 15 Temmuz hain darbe gecesinde nasıl ki erken saatte Cumhuriyet Meydanı'na indiysek ve bir ay boyunca nöbet tuttuysak, yine aynı inanç ve kararlılıkla 15 Temmuz'da nöbet tutacağız. 15 Temmuz'u her zaman diri tutacağız. Tüm Samsunlu hemşehrilerimi 15 Temmuz Cumartesi akşamı bayraklarıyla Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'na nöbete davet ediyorum" diye konuştu.
FETÖ’nün Samsun’daki anatomisinin mutlaka çıkarılması ve incelenmesi gerektiğine işaret eden Başkan Osman Genç, “15 Temmuz’da buzdağının sadece askeri ayağını gördük. Oysa FETÖ, varlığını üç şey üzerinden oluşturan derinlemesine bir yapıdır. Ekonomi, siyaset ve bürokrasi FETÖ’nün üç uzmanlık alanıdır. Bu noktada FETÖ’nün Samsun’daki anatomisine derin bir inceleme yapılmalıdır. Çünkü tükenmediler. Hala kripto FETÖ’cüler olduğuna inanıyorum. Bu konuda kesinlikle taviz verilmemelidir. Çünkü başarılı olsalar da Türkiye sömürge olacaktı” ifadelerini kullandı.
Hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’un Türkiye tarihinde bir dönemeç olduğuna da vurgu yapan Başkan Genç, “Temmuz ihanetini sadece bir geceyle sınırlamak mümkün değildir. 15 Temmuz işgal girişiminin yıldönümüne yaklaştığımız günlerde, Türkiye’yi yeniden bir kaosa sokmak ve devleti işlemez hale getirmek için FETÖ ve FETÖ’nün ittifak kurduğu tüm unsurlar eşgüdümlü bir hareket haline geçmişlerdir. Bunun için hainleri fiziksel çökertmenin yanında, motivasyon ve zihinsel olarak da çökertmemiz gerekmektedir. Biz de bu konuda her zaman 15 Temmuz’u diri tutmaya kararlıyız” şeklinde konuştu.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!