Başkan Oral: Her önüne gelen emlak müşavirliği yapamayacak

Güncelleme Tarihi:

Başkan Oral: Her önüne gelen emlak müşavirliği yapamayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2018 17:42

Başkan Oral: Her önüne gelen emlak müşavirliği yapamayacak

Haberin Devamı

Gökhan İÇKİLLİ/SAMSUN, (DHA)- SAMSUN Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, yeni çıkan Emlak Müşavirliği Yönetmenliği ile birlikte her önüne gelenin artık emlak müşavirliği yapamayacağını söyledi.

SATEM Başkanı Mevlüt Oral, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte kahvaltıda bir araya geldi. Oral, gazetecilere yeni çıkan Emlak Müşavirliği Yönetmeliği hakkında bilgi verdi.

Yönetmelik içinde özellikle komisyon ücretinin yüzde 6'dan 4'e düşürülmesine itiraz ettiklerini belirten SATEM Başkanı Mevlüt Oral, “Bu konuyu yeniden görüşeceğiz. Ama genel anlamda yönetmelik sayesinde artık emlak müşavirliği yapacak kişiler profesyonel olacak.  Artık emlakçıların ya da emlakçıya gayrimenkulünün satılması konusunda yetki veren vatandaşın kesinlikle bir birlerine yanlış yapma gibi bir durumları yok. Çünkü hangisi yanlış yaparsa yapsın bunu Ticaret Bakanlığı tespit ettiği zaman 3 bin 762 lira para cezası kesiyor. Emlak müşaviri ikinci kez yanlış bir işlem yaptığında 5 katı, üçüncü kez yaptığında ise meslekten ihraç ediliyor” dedi.

Vatandaşa özürlü bir mal kimsenin satamayacağını vurgulayan Oral, "Yönetmelikle birlikte her önüne gelen de emlak müşavirliği yapamayacak. Vatandaşlarımız kesinlikle vergi levhası olmayan kişilerle iş yapmasınlar. Bu insanlar gerçekten dolandırıcıdır. Vatandaşı dolandırıp kaçıyorlar. Böyle kötü duruma düşmemek için vergi levhası olan gayrimenkul satışlarına güvensinler. Yönetmelik ile birlikte gayrimenkul alış ve satışları artık güven içerisinde yapılacak” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!