Başkan olursa ilk teklif Yavaş’a

MHP’de 4 Kasım’da yapılacak Büyük Kongre öncesi hareketlilik başladı. Devlet Bahçeli’nin karşısındaki en güçlü isim Trabzon Milletvekili Koray Aydın olarak görünüyor.

Haberin Devamı

Aydın geçtiğimiz hafta sonu geniş katılımlı bir toplantıda MHP’yi yönetmeye talip olduğunu açıkladı.
4 Kasım sonrası MHP’yi yönetecek ismin ilk sınavı yerel seçimler olacak. Peki Aydın’ın en büyük yerel ‘vaadi’ ne olacak?
Muhakkak isimler, hedef kentler önümüzdeki günlerde söylenecek. Ancak Aydın’ın şimdiden özellikle büyük kentler için master planı çalışması içinde olduğu belirtiliyor.

YERELDE ORTAK STRATEJİ

Aydın, 2009 seçimlerinde büyük çıkış gösteren ardından MHP Lideri Bahçeli’yle arası açılan ve uzunca bir süredir ‘sessizliğini koruyan’ Mansur Yavaş’a teklif götürecek. Aydın’ın yakın çevresine, Yavaş’a öncelikle Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için teklif götüreceğini, yerel seçimler öncesi de birlikte strateji geliştirmek istediği isimler arasında Yavaş’ın da olduğunu söylediği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

MUHALEFET AYNA TUTMALI

Dün sohbet ettiğim Aydın, isimler için konuşmanın henüz erken olduğunu belirtirken Mansur Yavaş’ın başarısının küçümsenemeyeceğini ifade etti ve şu mesajları verdi:
“Siyaset gerçeklik üzerinden yapılır, siyasetin yönünü halkın kararları belirler. Şu anda Türk siyasetindeki belirgin karar, muhalefet partilerinin, muhalefet boşluklarını dolduramadıkları şeklinde. Her seçimde oy artırmayı devam ettiren bir siyasal iktidar var. Bu da muhalefet partilerinin kendi yüzlerine tutması gereken bir aynadır.

DİP DALGASI VAR

Biz bunu kendi partimiz açısından değerlendiriyoruz. Kendi kapımızın önünü süpürmeye çalışıyoruz. MHP camiasının üzerinde, geleceğe dönük bir umutsuzluk, bir hayal kırıklığı var ve MHP’de bir yeniden dirilme ve değişim arzusu var. Bu herkesi sarmış vaziyette. Biz buna dip dalga diyoruz. Dip dalga bütün MHP’lilerin annelerinde, babalarında, çocuklarında var. MHP’ye şu anda oy kullanacak olan delegelerin de aynı baskıya, aynı dip dalgaya maruz kaldıklarını biliyoruz. Fakat MHP sadece liderini değiştirerek de bu problemi çözemez.

UMUT VEREN MHP İSTİYORUZ

Bir siyasi partinin Türkiye ve dünya gerçekleklerine uygun olarak, kendi durum ve pozisyonunu yeniden gözden geçirerek, kendisine bir şekil ve biçim vererek kendisini yeniden yapılandırmak gibi bir mecburiyeti var. Biz bunu lider değişimi kadar zorunlu görüyoruz.
Bu ikisi bir arada yapılabildiğinde bu iş tamamlanmış olur. O bakımdan sahada zinde, günlük refleks verebilen, formda, istekli, heyecanlı, heyacınını topluma yansıtabilen ve görüşünü halka iletebilen, gelecek vaat eden, insanlara umut vaat eden bir MHP isiyoruz. Bir yandan lider değişimi, bir yandan MHP’nin yeniden yapılanması gerekiyor.

Haberin Devamı

DEĞİŞİMİ UZAYLILAR YAPMAYACAK

Birileri bunu uzaydan gelip bizler adına yapacak değil. Bunu siyasetin içinde yoğrulmuş, devlet tecrübesi kazanmış, düşe kalka bu tecrübeye sahip olmuş bizler yapacağız. Biz beyaz bir sayfa açıyoruz. Genel başkanımıza saygı duyuyoruz. Şu an görev yapanlar bizim arkadaşlarımız, onlarla alıp veremediğimiz bir şey yok. Gelin bu sayfanın içini hep birlikte dolduralım diyoruz.

YERELDE YOL HARİTAMIZ HAZIR

Önümüzde mahalli seçim var, bizim bununla ilgili bir yol haritamız var. Biz MHP’yi A’dan Z’ye nasıl yapılandıracağımızı zaten büyük oranda biliyoruz. Gelir gelmez ertesi gün icraat yapacak kadar hazırız. Mahalli seçimler bizim için çok önemli. Çünkü iktidarın belinin orada kırılması gerektiğine inanıyoruz. Onun için bir seferberlik ilan edeceğiz.
Askeriyede seferberlik ilan edildiğinde askerler postallarıyla yatar, biz de postallarımızla yatmaya talibiz.
Ankara’da da iddialız. Dolayısıla Ankara master planımız olacak. Ankara’nın bütün siyasi içeriklerini analiz etmiş, sosyal grupları belirlemiş, bu konuda kullanabileceği elindeki enstrümanları belirlemiş ciddi bir master planı. Ankara’da ne tür bir siyaset yapacağımıza dair bir gelecek hayali ve planı.
Türkiye’nin bütün illeri için de aynısını yapacağız.”

Yazarın Tüm Yazıları