Başkan Korkut, Erzurum'un ehramını AB temsilcisine hediye etti

Güncelleme Tarihi:

Başkan Korkut, Erzurumun ehramını AB temsilcisine hediye etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 14:23

Başkan Korkut, Erzurum'un ehramını AB temsilcisine hediye etti

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)-Erzurum merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, yürütülen projelerin işleyişini izlemek için gelen AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Müsteşarı François Begeot'e kentin önemli ihraç ürünü arasına girmeye aday nakış işlenmiş yöresel ehram ile yine el emeği kanaviçe masa örtüsü hediye etti.
    Yakutiye Belediyesi tarafından yürütülen "Kayıtsız Kalmayın" ve "Erzurum Yakutiye'nin Girişimci Kadınları" başlıklı projeler AB temsilcisinden tam not aldı. AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Müsteşarı François Begeot, projelerin işleyişini görmek amacıyla aynı bölümde görev yaptığı Türk temsilci Mehmet Canet Demir ile birlikte Erzurum'a geldi. Belediye Başkanı Ali Korkut'u ziyaret eden François Begeot, projelerin başarısından dolayı Ali Korkut'u kutladı. Begeot, "Çok güzel işler çıkarmışsınız. Gezip gördüm. Yeni projelerde de sizinle birlikte çalışmak isteriz. Erzurum insanı çok çalışkan, belediyeniz  güzel bir iş çıkarmış" diye konuştu.
    Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, AB temsilcisi Begeot'a yöresel ehram üzerine el işlemesiyle nakış yapılmış masa örtüsü  ve kanaviçeli işleme takım hediye etti. Ali Korkut, Erzurum'un gelecekte ihraç ürünlerinin başında yer almasını beklediği ehramın AB nezdinde de tanınmasını istediğini belirterek, "AB temsilcisi yürüttüğümüz iki projeyi de beğendi. Çıkarılan sonuç, yüzde yüz başarıdır. Bu bizim Erzurum halkına sunmaya çalıştığımız katma değerin bir yansıması. İşi iyi yapmak, Erzurum insanına destek olmayı hedeflemek güzel bir şey. AB temsilcisi proje uygulamalarını ve süreci izledi. Çok memnun kaldı. Bizde kendisine Erzurum'un gelecekteki ihraç markalarından biri olmasını beklediğimiz ehram üzerine el işlemesiyle yapılmış masa örtüsü ve kanaviçe işlemeli takım hediye ettik" dedi

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!