Başkan Kocamaz: Metroyu başlatan da, bitiren de biz olacağız

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kocamaz: Metroyu başlatan da, bitiren de biz olacağız
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2018 12:31

Başkan Kocamaz: Metroyu başlatan da, bitiren de biz olacağız

Haberin Devamı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) – MERSİN’de Ulaşım Master Planı kapsamında hayata geçirilecek olan ‘Gar-Mezitli Arası Raylı Sistem Projesi'ni anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Metroyu başlatan da, bitiren de biz olacağız" dedi.
Kent Konseyi’nde gerçekleştirilen toplantıya Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nden ve ilçe belediyelerinden temsilciler katıldı. Toplantıda Prota Mühendislik Proje Danışmanlık Hizmeti A.Ş.’nin tasarım direktörü ve hafif raylı sistemin proje mimarı Yıldıray Yıldızhan bilgilendirme Şirketin genel müdürü Danyal Kubin de uygulamaya esas kesin projeyi en kısa sürede bitirme sözü verdi.

BAŞKAN KONUŞTU
Toplantıda konuşan Başkan Kocamaz, hafif raylı sistemin Mersin için bir ilk olacağını belirterek, 1/100 binlik planlar ve ona paralel olarak Ulaşım Master Planı için uzun süre uğraş verdiklerini söyledi. Gelecek nesilleri karşılayacak, onlara kolaylık sağlayacak hizmetin proje aşamasında olduklarını ifade eden Kocamaz, "9 Mart’ta uygulamaya esas kesin proje için sözleşme imzaladık ve yüklenici firma proje çalışmalarına başladı. Ön hazırlık aşamasından sonra projenin nasıl bir proje olacağı konusunda Mersin’in paydaşları ile bir araya gelip, bilgilendirmek istedik. Bu projenin Mersinimiz için ve bizden sonraki nesiller için hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Bu proje hepimizin kentteki yaşantısına kolaylık getirecek" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!