Başkan Kocamaz: Katı atık aktarma istasyonları şehri rahat ettirecek

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kocamaz: Katı atık aktarma istasyonları şehri rahat ettirecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2017 10:00

Başkan Kocamaz: Katı atık aktarma istasyonları şehri rahat ettirecek

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Katı Atık Aktarma İstasyonlarının bulunduğu noktada koku yaratacağına dair söylemlerin gerçeği yansıtmadığını "Katı atık aktarma istasyonları şehri rahat ettirecek" dedi.
Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı toplantısının 1’nci birleşimi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, idare tekliflerine ait 49, komisyon raporlarına ait 17 ve gündem dışı 5 olmak üzere toplam 71 madde görüşüldü. Maddelerin oylanmasının ardından dilek ve temenniler bölümünde Toroslar’da bulunan Katı Atık Aktarma İstasyonunun yerleşim birimlerine yakınlığı konusunda gelen eleştirilere cevap veren Başkan Kocamaz, "Bu çöp bir şekilde taşınacak. Bunun dışında tek bir çözümü var, çöp üretmemek. Anamur’da her şey hazır, kaynağı, projesi ve ÇED raporları hazır bir tesisin yapılması engellendi. Oysa hibe fonundan parası da hazırdı. Biz bu çöpleri ne yapacağız? Çöpü biz üretmiyoruz. Bu çöp mutlaka taşınacak. Halkı galeyana getirerek, engellemeyi istemek akla ne kadar uygun? İstanbul’un içerisinde yüzlerce var. Tarsus’ta şehrin içerisinde yıllardır var. Bu bir aktarma istasyonu. Çöpü oraya dökmüyoruz" dedi.
Katı Atık Aktarma İstasyonlarının bulunduğu noktada koku yaratacağına dair söylemlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Başkan Kocamaz, "Tarsus’ta konutların arasında çöp deposu var. Gidin bakın, herhangi bir koku var mı? Ben orada koku olmasına müsaade etmem. Toroslar İlçesi’nde bulunan aktarma istasyonu Şehir Hastanesi’ne yakın değil. Gerekirse gidelim beraber ölçelim. Örneğin Tarsus’takinin bitişiğinde okul var. Çöpler aktarma istasyonunda kalmayacak, anında taşınacak. Gerekirse kokuyu gidermek için yöntemlerimiz var. Çöp boşalacak ve anında gidecek. Çöp kokmaya başlamadan taşınacak. Konteynerde ne kadar koku oluşuyorsa, istasyonda da ancak o kadar kokar, daha fazla kokmaz. Bu aktarma istasyonları sayesinde şehir rahat edecek" şeklinde konuştu.
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir, Katı Atık Aktarma İstasyonları hakkında kısa bilgiler vererek, bir sunum gerçekleştirdi. Halisdemir, sunumda Katı Atık Aktarma İstasyonlarının ne olduğunu açıklayarak, Mersin’e sağladığı kazancı anlattı. Örnek Katı Atık Aktarma İstasyonlarının görsellerini meclis üyelerine sunan Halisdemir, istasyonlarda maliyet verimine önem verildiğini vurguladı. Çöp suyu kullanımı ile biyogazdan enerji üretimi sağlandıklarını ifade eden Halisdemir, 4 merkez ilçede bulunan istasyonlar sayesinde çöp kamyonlarının günlük kullandığı yakıttan yaklaşık 2 milyon 731 bin 995 TL gelir artışı sağlandığının söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!