Başkan Kızıltan: Yaşanan süreçte temkinli olmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kızıltan: Yaşanan süreçte temkinli olmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2018 12:26

Başkan Kızıltan: Yaşanan süreçte temkinli olmalıyız

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, döviz kurlarındaki artışın iş dünyasında panik yaratmaması gerektiğini dile getirerek, yaşanan süreçte temkinli olunması gerektiğini söyledi.
Tüccar Kulübü’nde düzenlenen MTSO aylık olağan toplantısına Yönetim Kurulu Başkanı Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol ve yönetim kurulu üyelerinin katıldı. Toplantı da, Mersin’in TOBB çatısı altında aldığı görevler ve MTSO’nun bundan sonraki hedeflerine değinen Başkan Kızıltan TOBB Genel Kurulu’nda kendisinin Genel İdare Kurulu Üyeliği ile Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcılığı görevine seçildiğini söyledi. Kızıltan, kentteki oda ve borsa başkanlarının TOBB’daki birçok göreve getirildiğini belirten Kızıltan, "Mersin’in önü ünümüzdeki dönemde Odalar Birliği’nde açık. Meclisten geçen Torba Yasayla Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanımız TOBB yönetimine girebilecek pozisyona geldi. Ben Genel İdare Kurulu’ndaki görevimle TOBB yönetimiyle birlikte çalışacağım. Mersin’in sesini daha çok duyuracağız" dedi.
Ankara’daki çalışmaları tamamlamalarının ardından hızla Mersin’deki çalışmalara başladıklarını kaydeden Kızıltan, yine kısa, orta ve uzun vadeli yol haritasını, stratejilerini belirlerken birlikte hareket etmeye özen gösterdiklerini vurguladı. MTSO çatısı altında 99 Meclis Üyesi ve 41 Meslek Komitesi bulunduğunu vurgulayan Kızıltan, "Gruplar halinde Meclis Üyelerimizle istişare toplantıları yapmaya başladık. Bu toplantılarda önümüzdeki dönemde atılması gereken adımlara yönelik stratejimizi belirliyoruz. Meslek Komiteleri ve Meclisimiz, Odamızın mutfağıdır. Onların çalışması biz Yönetim Kurulu’na yön verecektir. Biz de bu çalışmaları başlattık" diye konuştu.
Türkiye ekonomisine yönelik değerlendirmeler de bulanan Başkanı Kızıltan, sorulan sorular üzerine ilk olarak döviz kurlarındaki artışa değindi. Dolardaki hızlı artışın döviz borçlusu ülkelere büyük yük getirdiğini dile getiren Kızıltan, bu sorunun üstesinden el birliği ile gelinebileceğine dikkat çekti. Katma değerli üretimin bu noktada büyük önem taşıdığına dikkat çeken Kızıltan, ihracatta da katma değerli ürün ihracatının payının artırılması gerektiğini anlattı.
Meclis Başkanı İzol da her alanda olduğu gibi önümüzdeki dönemde basınla da birlik, beraberlik ve uyum içinde güzel çalışmalara imza atmak istediklerini söyledi. MTSO’da görev alan ekibin yüzde 80’e yakınının değiştiğini kaydeden İzol, şunları söyledi:
"Çok heyecanlı yeni bir ekip iş başında. Bu ekibin heyecanını kırmamalısınız. Mersin kalkınırsa hep birlikte büyür, mutlu oluruz. Başka Mersin yok. Bu konuda sizlere şimdiden teşekkür ediyorum. Birlikte güzel bir 4 yıl geçireceğimize inanıyorum."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!