Başkan Kılıç: “Cumhuriyeti Yaşatmaya Kararlıyız”

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kılıç: “Cumhuriyeti Yaşatmaya Kararlıyız”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 12:29

MALTEPE BELEDİYESİ, KURTULUŞ SAVAŞI VE CUMHURİYETİN İLANINI MASALSI BİR DİLLE ANLATAN KİTAP DAĞITTI.

Cumhuriyetin kuruluşuna ilişkin bir masal kitabı dağıtan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Kolay kurulmadı, öyle kolay kolay da yok edilemez. Sonsuza değin yaşatmaya kararlıyız ve bunun için bütün olanakları kullanacağız” dedi.
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Kurtuluş Savaşı ve cumhuriyetin ilanını masalsı bir dille anlatan kitap dağıttı. Tilkilerin işgal ederek kümeslerdeki yumurtaları çaldığı ülkede padişahın ihanetine de değinen ‘En Güzel Gelecek Çocuklara Verilecek’ adlı kitap hakkında konuşan Başkan Kılıç, “Masallar, çocuklar var oldukça yaşarlar. Yüzlerce yıl anlatılan, yazılan masallar arasına bu kitap da girecek. Çocuklar, işgalciler ve işbirlikçilere karşı mücadele verilmesi gerektiğini öğrenerek büyüyecekler. Savaşan büyükler olmasa, bütün dünyanın çocukları kardeşçe yaşarlar, bunu da her fırsatta işleyeceğiz” dedi.
“İHANET, AFFEDİLMEZ SUÇTUR”
Kitapta halk ile bütünleşen Mustafa Kemal’in işgalcileri nasıl püskürttüğünün göz önüne serildiğine işaret eden Başkan Ali Kılıç, “Çocuklar bunu masal diliyle öğrenecek, büyüyünce okuduklarıyla birleştirecek, masalların iyi kahramanlarını sevip koruyacaklar. Henüz okuma bilmeyen çocuklar için de büyükler bu kitabı okuyarak bilgilerini tazeleyecekler. Her yaşta insanın cumhuriyeti koruması ve yaşatması için bütün olanaklarımızı kullanmalıyız. Kolay kurulmadı ve öyle kolay kolay da yok edilemez. İşgal ve ihanetin affedilmez suç olduğunu herkesin iyi bilmesi lazım. Bu ülkenin kurtuluşu için canını feda etmekten kaçınmayan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da cumhuriyet ile birlikte minnetle anacağımızdan kimsenin kuşkusu olmamalı” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!