Başkan Kayalı iki yılını anlattı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kayalı iki yılını anlattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2016 11:08

Başkan Kayalı iki yılını anlattı

Haberin Devamı

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde geçmişten gelen plansız, çarpık yapılaşma ile hırpalanmış bir kent dokusu bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Özer Kayalı, görev süresi boyunca kurumsallıktan uzak belediye yapısını değiştirdiklerini söyledi.

CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'nın iki yıllık icraatlarını anlatmak için düzenlediği '2 yıldır değişim ve gelişim için çalışıyoruz' isimli toplantıya CHP'li Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, ilçedeki siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. İki yıldır hiçbir iş yapmamakla suçlandıklarını belirten Başkan Özer Kayalı, Büyükşehir Yasası ile kapatılan Davutlar ve Güzelçamlı belde belediyelerinin Kuşadası'na bağlanmasına rağmen ilçe gelirlerinde 60 milyon TL'lik bir azalma olduğunu ifade etti. Sorumluluk alanının genişlemesine karşın yetkilerin daraldığını öne süren Kayalı, "Yasa çıktıktan sonra hem nüfusumuz hem de yüzölçümümüz arttı. Geçmişten gelen plansız, çarpık yapılaşma ile hırpalanmış bir kent dokusu, kurumsallıktan uzak bir belediye yapısı gibi ciddi sorunlar Kuşadası'nı adeta esir almıştı. Önceliğimiz bu sorunların çözümü oldu. Kentin ve belediyenin kaynaklarını doğru kullanarak, kurumsallaşma ve planlı kentleşme konusunda önemli yol kat ettik. Bazı çevrelerce çok suçlandık, 'hiçbir şey yapmıyorlar' diye. Halkımız şahittir ki çok önemli bir şeyi başardık. Bizim dönemimizde, Kuşadası Belediyesi'nde para ile tehditle iltimasla, rüşvetle hiçbir iş olmaz. Eğer olabilecek bir işse zaten olur. Buna tüm halkımız tanıktır. İşte bu mantaliteyi yerleştirdik" dedi.

Belediye bünyesinde İmar ve Yapı Kontrol Müdürlüğü adıyla iki ayrı birim oluşturduklarını ifade eden Kayalı, 1999-2014 yılları arasında Kuşadası, Davutlar ve Güzelçamlı belediyelerinin tüm imarlarını sayısal ortama aktardıklarını ve ilginç olaylarla karşılaştıklarını belirtti. Aynı yerle ilgili birkaç ayrı imar planı bulunduğunu anlatan Başkan Kayalı, "İmar planının ön gördüğü şekliyle yasalara uygun hangi plan geçerliyse onu baz aldık. Kanunen geçerli olanı kabul ederek dijital ortama aktardık. Ağustos ayı sonu itibariyle herkes internet üzerinden kendi arazisinin durumunu öğrenebilecek. Artık Kuşadası'nda kişiye göre imar vermek bitti. Şahsa özel imar yok" diye konuştu.

Kayalı yapılan parklar, yaratılan yeşil alanlar, yol çalışmaları ve diğer belediye projeleri hakkında vatandaşları bilgilendirdikten sonra soruları yanıtladı.

Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!