Başkan Kayalı gastronomi üyeleriyle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kayalı gastronomi üyeleriyle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 18:54

Başkan Kayalı gastronomi üyeleriyle buluştu

Haberin Devamı

AYDIN'ın Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı'yı, Gastronomi Derneği Başkanı Emrah Köksal Sezgin ve dernek üyeleri ziyaret etti.

Adnan Menderes Üniversitesi Davutlar ve Söke Meslek Yüksekokulları öğretim görevlileri ve öğrencilerinin de içinde bulunduğu Gastronomi Derneği üyeleri, CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'yla makamında bir araya geldi. Dernek Başkanı Sezgin, kent mutfağının yaşatılması için yakından ilgilendiklerini belirterek, "Dernek üyelerimizin hazırlamış olduğu Aydın yöresine ait yemekleri tanıtan ve tariflerini sunulacağı bir yemek kitabı projemiz var. Kitabın çoğu aşçı arkadaşlarımız tarafından hazırlamış durumda. Kitapta sadece Kuşadası'na ait yemeklerinde tanıtılacağı bir bölüm bulunacak. Sizin de bildiğiniz gibi bolama, fodula ve kulak çorbası gibi sadece Kuşadası'na ait lezzetli yemeklerimiz var. Bu kitap sayesinde Kuşadası'nın yöresel yemeklerinin tarifi de uzak yerlere ulaşmış olacak" dedi. Sezgin ayrıca Kuşadası'nda değişik ulusal ve uluslararası gastronomi festivalleri yapmayı planladıklarını, bunlardan birini de Kuşadası Erdoğan Öven Engelliler Köyünde düzenlemek istediklerini söyledi.

Gastronomi Derneği'nin Kuşadası'nın tanıtımında büyük rol oynayacağını belirten Başkan Kayalı, "Projelerinize belediye olarak elimizden geldiğince destek vereceğiz. Özellikle yöresel yemeklerimizi tanıtacağınız projeleriniz Kuşadası'nın tanıtımı için çok önemli. Çünkü sadece Kuşadası'na ait çok özel tarifler var. Ayrıca Engelliler köyünde Engelli vatandaşlarımızla yapmayı planladığınız kahvaltı festivali de çok önemli bir duyarlılık örneği. Biz Kuşadası Belediyesi olarak derneğinizin faaliyetlerine destek vermeye hazırız" dedi.

KUŞADASI (Aydın), DHA)

FOTOĞRAF

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!