Başkan Kargı'dan Merzifon Haftası etkinlikleri açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kargıdan Merzifon Haftası etkinlikleri açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 10:56

Haberin Devamı

AMASYA (AA) - Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Merzifon Haftası etkinlikleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Kargı, geçen yıl Merzifon Haftası etkinliklerini son anda şehitler olması münasebetiyle iptal ettiklerini söyledi.

Bu yıl haftayı ağustos ayının son haftasında yapmayı planladıklarını anlatan Kargı, "Şayet içerisinde bulunduğumuz süreçte o tarihlerde yine şehitlerimiz olursa yine iptal etmek durumunda kalacağız ama ulusal yas ilan edilmediği sürece bireysel olarak söylüyorum, etkinliklerin yapılması taraftarıyım. Çünkü terör ve yandaşlarının istedikleri olaylar bu şekilde gerçekleşsin, kimse bir iş yapmasın anlayışıdır. Bu şekilde terörün bu ülke insanını da ele geçiremediğini göstermiş oluruz" dedi.

Bu yıl için Merzifon Haftası etkinliklerini gerçekleştirmek, yapımını tamamladıkları tesis ve hizmetleri vatandaşlara ve gelecek misafirlere göstermek istediklerini dile getiren Kargı, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Bu fuarların varlığı sadece ürünlerin sergilendiği ve satıcıların ürünlerini alıcılara gösterdiği, pazarladıkları alanlardan öte, o bölgenin iktisadi alanda kalkınmışlığını gösterir. Firmalarımızın teknolojik gelişimini göstermeleri açısından çok önemli bir göstergedir. Şehrimiz asırlardır bir ekonomi merkezi, aynı zamanda bir eğitim merkezi. Merzifon’umuz coğrafi, jeopolitik ve güçlü ulaşım altyapısıyla önemli bir nokta. Sanayi ve ticaret fuarlarında ekonominin büyümesi amaçlanırken aynı zamanda hemşehrilik bilincinin oluşması sağlanır. Festivalimizin ve fuarımızın amaçlarına ulaşabileceğini düşünüyorum."

Kargı, bu yıl 700 civarında farklı firmayı davet etmeyi düşündüklerini bildirerek, "Merzifon ilçemiz, tek çatı altında her yıl, içerisinde çok zengin, kültürel, sosyal, ticari, sanatsal faaliyetlerin yer aldığı bir hafta gerçekleştiriyor. Bu haftanın gerçekten çok faydası var. Gerek Merzifonlu vatandaşlarımız gerekse Amasya ve dışarıdan gelen değerli misafirlerimiz bu güzel faaliyetlere katılarak aralarındaki kültürel ve sosyal bağları kuvvetlendiriyor. Bu haftanın birliğimize, beraberliğimize, kaynaşmamıza, kardeşliğimize birçok faydaları bulunuyor" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!