Başkan Karataş'tan, müteahhitlere çağrı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Karataştan, müteahhitlere çağrı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2018 11:20

Başkan Karataş'tan, müteahhitlere çağrı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) seçimlerinde üyelerin sadece iki renk arasında tercih yapmaya bırakmanın seçim hukukuna aykırı olduğunu belirterek, bu yüzden kendilerinin 'turuncu' renkle yola çıktıklarını söyledi.

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, 7 Nisan'da yapılacak ATSO organ seçimleri öncesinde Konyaaltı'nda inşaat müteahhitleriyle bir araya geldi. Müteahhitlerin sorunlarını bildiklerini, şimdiye kadar yaşanan birçok mağduriyetin giderilmesi noktasında hem dernek olarak hem de bireysel çaba gösterdiğini kaydeden Karataş, "Müteahhitlerimiz asla sahipsiz değildir" dedi.

Mevcut uygulamalar nedeniyle sorunlar, çıkmazlar yaşayan müteahhitlerin çözüm beklediği konularda dernek olarak devreye girdiklerini ifade eden Deniz Karataş, "Bizler bu sorunların çözümünde öncü olduk. ATSO'da bizleri temsil eden grubun ne demir, ne çelik, ne de çimentonun yani inşaatı meydana getiren hususlarda yaşanan sıkıntılarda tek bir açıklaması olmadı. Biz ATSO'da en çok oya sahip grubuz. Gücümüzü biliyoruz. Bu gücümüzü kullanmalıyız" dedi.

Sorunların çözümü için ATSO'da olmalarının şart olduğunu belirten Deniz Karataş, "ATSO'nun 30'uncu meslek komitesi olarak, sorunlarımızın çözümü için gücümüzü kullanmalıyız. Bu amaçla 'Turuncu' rengimizle yola çıktık. Derdimiz hizmet, destek müteahhit arkadaşlarımızdan. Müteahhitlerimizin sorunlarını biliyoruz. Bunu çözecek ve sıkıntıların giderilmesinde öncü olacak bizleriz. ATSO'da çözümün kendisi olacağız" diye konuştu.

Komite üyelerini iki renk arasına sıkıştırmanın, iki renk arasında tercih yapmaya zorlamanın doğru olmadığını, bunun seçim hukukuna da aykırı olduğunu ifade eden Deniz Karataş, "ATSO'nun 45 üyesini ikiye bölmeye, kategorize etmeye kimsenin hakkı yok. Biz bu nedenle 'turuncu' renkle yola çıktık. Her üyenin nasıl seçme hakkı varsa seçilme hakkı da var. Bazı adaylar sanki seçim bitmiş, ATSO Başkanı, Meclis Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri seçilmiş gibi konuşması, koltuk dağıtmaları doğru değil. Yaptıkları cennetten arsa satmaya benzer. 'Cennete satılık arsa var' demekten başka bir şey değil. Üyeler buna dikkat etmeli" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!