Başkan İzol: İhracat rakamlarındaki artış önemli

Güncelleme Tarihi:

Başkan İzol: İhracat rakamlarındaki artış önemli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2018 14:44

Başkan İzol: İhracat rakamlarındaki artış önemli

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN Girişimci İşadamları Derneği (Mersin GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol, "İhracat rakamlarının aralıksız olarak artıyor olması iş dünyası adına önemli" dedi.
Mersin GİAD Başkanı İzol, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) haziran ayı ihracat verilerinde göstergelerin üst seviyede olmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Haziran ayında ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5 artışla 12,6 milyar dolara yükseldiğini belirten İzol, "Son 12 aylık ihracat yüzde 9,7 artışla 161,5 milyar dolara ulaştı. Haziran ayı itibarıyla yıllık bazda ihracatımız 161,5 milyar dolar oldu. Göstergelerin sürekli yukarıya çıkması iş dünyası adına psikolojik bir üstünlüktür. Moral bulan iş dünyası daha çok yatırım, daha çok istihdam, daha çok ihracat peşine düşmüştür" dedi.
Türkiye’nin seçim gündemli bir ekonomiye rağmen ilk 6 ayda ihracat rakamlarını hep yukarıya çekmeyi başardığını ifade eden İzol, "Üçüncü ve dördüncü çeyrekte ekonomi rakamlarının daha normalleşeceğinden eminiz. Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerin gündemde olduğu haziran ayında bile ihracat rakamlarımız yükselmiştir. İş dünyası ekonomi gündemli çalışmalarını sürdürüyor. Yatırımlar hız kesmeden devam edecek, Türkiye ekonomisi daha da güçlenecek ve büyüyecektir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!