Başkan’ın mutluluğu

Güncelleme Tarihi:

Başkan’ın mutluluğu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2012 02:22

TMOK Başkanı Uğur Erdener, “Voleybol ve basketbol kadın takımlarımızın Londra’ya katılması İstanbul’un 2020 olimpiyatları adaylığına ayrıca önemli bir pozitif etki yapacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, voleybol ve basketbol kadın milli takımlarının Londra Olimpiyatları’na katılmasının İstanbul’un 2020 Olimpiyatları adaylığına önemli bir pozitif etki yapacağını belirtti.
Erdener, Türkiye yaz oyunları tarihinin rekor sporcu sayısı olan 114’ulaşmanın çok önemli olduğunu ifade etti. Paralimpik Oyunlarına katılacak 67 sporcunun ise ayrı bir onur vesilesi olduğunu kaydeden Erdener, “Bu, benim için tarif edilmez bir mutluluk” dedi.
Özellikle bayan sporcu sayısının 66 gibi çok önemli rakama ulaşmasını önemsediğini ifade eden Başkan Erdener, “Bu başarı, birçok yönden önem taşıyor. Birincisi; bayan sporunun çok tartışıldığı ve bayanların spordaki etkinliğini arttırma adına, uluslararası olimpiyat komitesinin özel uygulamaları yürürlüğe koyduğu dönemde Türkiye olarak, iki tane çok önemli takım dalında, iki kadın takımımız ile Londra’ya gidiyoruz. İkincisi ise Londra’ya gidecek kafilemiz, 114 sporcuyu buldu ve bu kafilenin 66 kişilik çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin uluslararası arenada kadın sporlarında örnek bir takım kompozisyonu çizdiğini vurgulayan Erdener, “Müslüman bir ülke olan Türkiye’nin çoğunluğu bayanlardan oluşan bir olimpiyat kafilesi ile Londra’ya gidiyor olmasının da ayrıca bir önemi var. Bu IOC’nin önem verdiği konulardan birisidir. Bir diğer konu da voleybol ve basketbol kadın takımlarımızın Londra’ya katılacak olması, İstanbul’un 2020 Olimpiyatları adaylığına ayrıca önemli bir pozitif etki yapacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!