Başkan ile antrenörün kick-boks maçı

Güncelleme Tarihi:

Başkan ile antrenörün kick-boks maçı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2017 15:35

Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney ile Kızılcahamam Belediyesi Amatör Spor Kulübü kick-boks takımı antrenörü olan Türkiye Kick-Boks Milli Takım Başantrenörü Cihangir Akbaş arasındaki tartışma, milli sporcu olma hayali kuran gençleri ortada bıraktı.

Haberin Devamı

Kızılcahamam Belediyesi, temmuz ayında kurulan Kızılcahamam Belediyesi Amatör Spor Kulübü kick-boks takımının antrenörü olan Türkiye Kick-Boks Milli Takım Başantrenörü Cihangir Akbaş ile sözleşmesini dün feshetti. Sözleşmesinin iptal edildiğini belediyenin resmi sitesindeki duyurudan öğrendiğini belirten Akbaş, Antalya’da düzenlenecek Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası’na katılım için gerekli bütçe yüzünden çıkan anlaşmazlık yüzünden işine son verildiğini iddia etti. Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney’i eleştiren Akbaş, “Millilik hayalleri olan sporcularımızı, maça göndermemek adına ilişiğimizi kesiyorlar. Sporcularım bu olaydan dolayı turnuvaya katılamayacaklar” ifadelerini kullandı. Hürriyet Ankara’ya konuşan Akbaş, şunları söyledi:

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI BİLE KALMAMIŞTIR

“Antalya’daki turnuva 2018’in ilk turnuvası. Müsabakalara girecek 9 sporcumuz arasında dünya üçüncüsü, Avrupa dereceliler de var. Hazırlamış olduğumuz bütçe 9 sporcu, bir antrenör ve verecekleri bir şoför ile birlikte 10 bin 500 TL. Bunun içinde ulaşım, sporcuların kayıt ücretleri, konaklama ücretleri de var. Önceki gün başkanımızla görüştük. Önce ‘Otel nerede’ diye sordu. Cevabı duyunca da ‘Bu otelin önünden bile geçmedim. Cumhurbaşkanı bile daha kalmamıştır öyle bir otelde. Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz? Benim böyle bir bütçem yok. Güreşçiler maçlara gider, hiç böyle bir şey yapmaz’ dedi. Bütçeyle ilgili belediyenin dükkanları kiralık, bunlardan sponsorluk alalım, destek olsunlar dediğimde ise ‘Ben cami yaptırmıyorum, milletten para alıp. Kick-boksa mı destek isteyeyim’ dedi.

SPORCULARI MAĞDUR EDİYORLAR

Bugün de işime son verdiler. Bunu belediyenin sitesinden öğrendim. Bu çok önemli değil ama aralarında millilerin de olduğu sporcularım bu olaydan dolayı turnuvaya katılamayacaklar. Beni aramadılar, bilgi verilmedi, kafalarına göre feshettiler. Tüm sporcularımı mağdur ediyorlar. Millilik hayalleri olan tüm sporcularımızı, maça göndermemek adına ilişiğimizi kesiyorlar. Sporcularımız, Kızılcahamam Belediyesi adına yarıştıkları için başlarında hoca olması gerekiyor. Hocaları olmadan maça gidemiyorlar. Şu an götürmek istesek bile kafile izni vermeyecekler. Yasal süreç başlatacağım.”

Haberin Devamı

Başkan ile antrenörün kick-boks maçı

İDDİALAR ASILSIZ AÇIKLAMASI

Akbaş’ın iddialarını reddeden Başkan Güney ise, “Tamamen asılsız. Kulübün bütçede hiçbir sorun yok. Veli ve öğrencilerden usulsüz, makbuzsuz para toplamış. Şikâyetler geldi. Sorun veli ve öğrencilerin belediyeye yoğun tepkisidir. Tek taraflı sözleşmeyi feshettik. Aleyhimde Facebook’ta paylaşımları var. Sürekli tehidt alıyorum. Savcılığa vereceğim. Bakan bey ve federasyon başkanı ile de randevu alıp konuyu konuşacağım” açıklamasında bulundu.

HEPİMİZİN HAYALLERİ VAR

Belediye Başkanı ile antrenör arasında yaşanan tartışmanın ardından mağdur oludklarını savunan sporcular ise şunları söyledi:
* Geçen ay Kayseri’de düzenlenen turnuvada, wushu sanda branşında Türkiye birncisi olan milli sporcu Taner Polat, “Oraya gitmezsek, artı puanları kaçırmış olacağız. 8-9 yıldır kick-boks yapıyorum ama burada kick-boksun fazla önemsenmedğini görüyorum. Diğer spor dallarına destek veriliyor. Başkanımızdan biraz daha ilgi alaka bekliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

* Kick-boksla belediye takımı sayesinde tanışan ve ikinci resmi müsabakasına çıkacak olan 15 yaşındaki Betül, Kayseride üçüncü oldum. Hepimizn hedefleri var. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için belediye başkanımızın bize destek vermesi lazım” ifadesinin kullandı.

* İlk müsabakasına çıkmaya hazırlanan Ayça ise “Hepimizin hayalleri var. Bunun için de birilerinin bize katkı sağlaması gerek” dedi.

BAKMADAN GEÇME!