Başkan Hiçyılmaz, Kayseri Ticaret Odası’nın 2015 Yılı Faaliyetlerini Değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Hiçyılmaz, Kayseri Ticaret Odası’nın 2015 Yılı Faaliyetlerini Değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2016 14:46

KAYSERİ

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 2015 yılında gerçekleştirilen oda faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kayseri Ticaret Odası’nın köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve üyelerinden aldığı güçle çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Hiçyılmaz, “2015 yılı çalışmalarımız üyelerimize hizmet bakımından oldukça verimli geçti” dedi.
Başkan Hiçyılmaz, üyelere yönelik çalışmalara büyük önem verdiklerinin altını çizdiği değerlendirmesinde oda faaliyetleri içinde Meslek Komitelerinin çalışmalarının önde geldiğini ve üyelere ulaşma noktasında çok başarılı işlerin yapıldığını söyledi.
MESLEK KOMİTESİ ÇALIŞMALARI ÖN PLANDA
Oda üyelerinin kendi sektörlerinin sorunlarını tartışıp, belirlenen sorunlara çözüm üretebilmeleri için, Meslek Komitesi ve genişletilmiş Meslek Komitesi toplantıları düzenlediklerini belirten Hiçyılmaz, “2015 yılı içerisinde 40 meslek komitesinde toplam 452 toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantılar için 10.918 üye ile telefonla görüşülmüş, böylece hem üye bilgilerinin güncellenmesi yapılmış hem de üyelerimiz meslek komitesi toplantılarına davet edilmiştir. Yapılan toplantılarda 896 adet sektörel karar alınmıştır. Belirlenen sorun ve taleplerin çözümü için yerel yönetimler, kamu kurumları ve hükümet nezdinde 428 girişim yapılmış ve 195’inden sonuç alınmıştır. Çözüm yolu bulunmasına ilişkin girişimlerimiz aralıksız sürmektedir” şeklinde konuştu.
YENİ HİZMET BİNASI YAPIMI HIZLA İLERLİYOR
2015 yılı içinde gerçekleştirilen önemli projelerden biri olan yeni hizmet binası yapım işinin de hızla ilerlediğini ifade eden Hiçyılmaz, “ Yeni Hizmet Binası Betonarme karkas kaba yapı inşaatı yüzde 94 seviyesine ulaşmıştır. B Blok Hizmet Bölümü Kısmı son kat tavan tabliye betonu dökülmüştür. A Blok Sosyal Bölümlerin son kat tavanı tabliye betonunu da tamamlanmıştır. Betonarme inşaatıyla birlikte duvar, sıva, elektrik işlerine başlanılmış olup, mekanik işlere başlanılması için de yüklenici firma tarafından son hazırlıklar yapılmaktadır” diye konuştu.
ÜYELERE YÖNELİK BELGELENDİRME HİZMETLERİ AKSAMADAN SÜRDÜRÜLDÜ
Başkan Hiçyılmaz, 2015 yılında üyelere yönelik belgelendirme faaliyetlerinin aksamadan yürütüldüğünü ve bu çalışmalarda hassas davranıldığını vurgulayarak, “2015 yılı içinde 1800 civarında yeni üye kaydı yapılan odamızda, üye sayısı 17 bini aşmış bulunmaktadır. 2015 yılı içinde Oda Sicil Birimimiz tarafından 33 bin 170 adet belge düzenlenmiştir” ifadelerini kullandı.
ULUSAL VE ULUSLARARASI DÜZEYDE ETKİNLİKLERDE YER ALDIK
2015 yılı içinde uluslararası ve ulusal düzeyde çok sayıda toplantı ve etkinliğe katıldıklarını ve çok sayıda toplantı düzenlediklerini belirten Hiçyılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:
“İnşaat Sektörü Duayen Ödül Gecesi, Gelecek Kayseri’de temalı Ödül Töreni, Geleceğin Gücü Girişimciler G3 Forumu ve Coğrafi İşaretler Sempozyumu 2015 yılı içinde gerçekleştirdiğimiz önemli toplantılar olarak göze çarpmaktadır. Türkiye-Pakistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi, Singapur ICC B20 toplantıları, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Brüksel Çalışma Ziyareti ve Fransa’da düzenlenen ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na Legion d’Honneur Madalya Tevdii Töreni gibi uluslararası birçok toplantıda Kayseri Tüccarı temsil edilmiştir. Bunların yanı sıra Lahor Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği ve ORAN Kalkınma Ajansı ile Yöresel Ürünler Fuarı ile ilgili protokoller imzalanmıştır.”
EĞİTİM PROGRAMLARINA BÜYÜK ÖNEM VERDİK
Girişimcilik, dış ticaret, liderlik eğitimleri başta olmak üzere birçok başlıkta eğitim programları düzenlediklerini ifade eden Başkan Hiçyılmaz, “İşletme sermayesi yönetimi, Hibe ve Teşviklerden yararlanma, TÜBİTAK projeleri, Satış-Pazarlama gibi konularda üyelerimize yönelik eğitim programları düzenledik. Bunun yanı sıra eğitimi üyelerimizin ayağına kadar götürdük ve internet sitemizde online eğitim programı uygulamasını başlattık. Bunların dışında bilgilendirme seminerleri ve tanıtım toplantıları da düzenledik” diye konuştu.
DIŞ TİCARETİ GELİŞTİRME FAALİYETLERİ
Kayseri’nin ihracat oranının 2023 yılı hedeflerine ulaşabilmesi bakımından dış ticaretin geliştirilmesine yönelik çalışmalarda bulunduklarını belirterek, “Şehrimizin ihracatının artması için farklı ülkelerle ticari ilişkiler kurulması noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Bu bağlamda, yılın ilk yarısında Fransa ve İtalya’yı kapsayan iş gezisi düzenlemiştik. 2015 yılı sonuna doğru da İspanya iş gezisini gerçekleştirdik. Afrika Birliği Ülkeleri büyükelçilerini Kayseri’de konuk ettik ve karşılıklı ilişkilerin gelişmesi için adımlar attık. Kayseri’nin kalkınmasına katkı sunacak ve ticaretimizi artıracak olan bu tür çalışmalara 2016 yılında da devam edeceğiz” dedi.
KALİTE YÖNETİMİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK
Kayseri Ticaret Odası’nın hizmetlerini sunarken kalite yönetim sistemlerinden azami derecede faydalandığını ifade eden Hiçyılmaz, “Odamız, 2015 yılı içinde yapılan önemli çalışmalarla, Türkiye’de çok az sayıda ticaret odasının sahip olduğu, IS0-10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ve ISO-27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerini almaya hak kazanmıştır. Kalite Yönetim Sistemi, Müşteri Memnuniyeti Sistemi ve Bilgi Güvenliği Sistemi ile üyelerimizin memnuniyetinin artırılması amaçlanmıştır” şeklinde konuştu.
ÜYELERE ULAŞIM VE SOSYAL MEDYADA DAHA AKTİF HALE GELDİK
Hizmetlerin etkin şekilde yürütülmesi ve oda üyelerinin bilgilendirilmesi sürecinde her türlü iletişim aracının etkin olarak kullanıldığını belirten Başkan Hiçyılmaz, “Üyelerimize internet ortamında hizmet veren www.kayserito.org.tr sitemizi yıl boyunca 200 bini aşkın kullanıcı ziyaret etmiştir. Önceki yıllarda uygulamada olmayan sosyal medya kanalları da 2015 yılında aktif olarak kullanılmaya başlanmıştır. Üyelerin bilgilendirilmesi amacıyla da 5 milyon 173 bin 460 adet SMS gönderimi gerçekleştirilmiştir” ifadelerini kullandı.
ÜYELERİMİZ ADINA YAPILAN ZİYARETLERİMİZİ ARTIRDIK
Kayseri Ticaret Odası yönetimi olarak, üyelerin sorunlara çözüm bulunması ve taleplerinin kurum ve kuruluşlara ulaştırılması bakımından ziyaretlere büyük önem verdiklerinin altını çizen Hiçyılmaz, “2015 yılı içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve TOBB ve yerel yönetimler nezdinde ziyaretlerde bulunduk. Bu ziyaretlerimiz sonuç alıcı ve üyelerimize etkin hizmet sunabilme anlayışı ile gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmalarımızın yanı sıra tüccarımızı ilgilendiren konulara ilişkin mevzuatta yapılan düzenlemelerle ilgili olarak kamu kurum ve kuruluşlarına görüşlerimiz yıl içinde bildirilmiştir ” dedi.
YAYINLARLA TÜCCARIMIZA HİZMET ETTİK
2015 yılında yürütülen birçok projeye ilişkin gelecek nesillere bilgi aktarımını sağlayacak olan yayınlara büyük önem verdiklerini kaydeden Hiçyılmaz, “2015 yılı projelerimiz içinde en önemlilerinden biri olan Kayseri Ticaret Odası Yeni Hizmet Binası Ulusal Mimari Fikir Yarışmasına ilişkin kitap hazırladık. Bununla birlikte, Meslek Komiteleri Toplantıları Sorunlar ve Çözümler kitabı, Kayseri Rekabet Endeksi kitabı, Tüccar Profili Araştırması kitabı ve Merkez Çarşı Araştırması kitabı örnek teşkil etmektedir” şeklinde konuştu.
AB Bilgi Merkezleri Ağı çalışmalarına da değinen Başkan Hiçyılmaz, 2015 yılı içinde 3.129 kişinin AB Bilgi Merkezlerini ziyaret ettiğini, 219 bin 226 adet AB yayınının dağıtılarak 170 bin702 kişiye ulaşıldığını belirtti.
Başkan Hiçyılmaz, üyelerin memnuniyet oranının yüzde 70’e yükseldiği 2015 yılını, başarılı çalışmalarla geride bıraktıklarını belirterek, 2016 yılının Kayseri tüccarına hayırlar getirmesini temenni etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!