Başkan Hamamcıoğlu'ndan denetim uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Hamamcıoğlundan denetim uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2018 12:26

Başkan Hamamcıoğlu'ndan denetim uyarısı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MAKİNA Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, Manavgat'ta 5 yıldızlı bir otelde çıkan yangınla ilgili, "Yangının nedenini henüz tam olarak bilmiyoruz ancak temel nedenin denetimsizlik olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, geçen hafta Manavgat'ta Kızılağaç turizm bölgesindeki 5 yıldızlı bir otelde yangın çıktığını hatırlattı. Yangınların temel nedeninin 'denetim' yetersizliği olduğunu ifade eden Başkan Hamamcıoğlu, "Otelin restoran bölümündeki yangının çıkış nedenini tam olarak bilmiyoruz. Ama genel olarak bu tarz yangınların ana nedeninin denetimsizlik olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

'YETERLİ ÖNLEM ALINMALI'

Yangın yönetmeliğinin ilgili maddelerinde; binalarda tesis edilmesi zorunlu yapı malzemeleri, söndürme, algılama ve uyarı sistemleri, sistemler için gerekli bakım ve periyodik denetimler ile denetim kriterlerinin belirtildiğine işaret eden Hamamcıoğlu, "Ancak bu denetimlerin halen ülke düzeyinde neredeyse hiç yapılmadığı gözlenmektedir. Olası yangınlara mevzuatta belirtildiği gibi yeterli şekilde önlem alınması gereklidir" diye konuştu.

'DENETİM YETKİSİ BİZDE, YAPTIRIM GÜCÜMÜZ YOK'

Denetim ve kontrollerin sıklaştırılması gerektiğinin altını çizen Ayşen Hamamcıoğlu, "Daha fazla mal ve can kaybının yaşanmaması için Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik ile uluslararası kabul görmüş yangın önlemleri konusunda asgari şartları ve güvenlik kriterlerini belirten standartların dikkate alınmasıdır. Yasal mevzuatta belirtilen kriterlerin sağlanıp sağlanmadığı ile ilgili kontrolleri, konusunda eğitimli ve uzman kadromuzla gerçekleştiriyoruz. Makina Mühendisleri Odası olarak bizim denetleme yetkimiz var fakat bir yaptırım gücümüz yok. Bunun için yetki istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!