Başkan Gürlesin, engellilerin karanlık dünyasını hissetti

Güncelleme Tarihi:

Başkan Gürlesin, engellilerin karanlık dünyasını hissetti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 16:13

Başkan Gürlesin, engellilerin karanlık dünyasını hissetti

Haberin Devamı

DENİZLİ'de Pamukkale Belediyesi'nin Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlediği etkinlikte, Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, görme engellilerin yaşadığı sıkıntıları hazırlanan parkurda gözlerini kapatarak yürümeye çalışarak yaşadı. Başkan Gürlesin, "Biz Pamukkale Belediyesi olarak engellilerimizin yaşadığı sıkıntıları en aza indirmek için çalışmalar yapıyoruz. Bu etkinlik ile de engelliler için farkındalık oluşturmak istedik" dedi.

Pamukkale Belediyesi, Dünya Engelliler Günü nedeniyle "Engelleri Hissetmeye cesaretiniz var mı?" sloganıyla Forum Çamlık AVM'de etkinlik hazırladı. Etkinlik alanında Engelli Dernekleri Fuarı yapıldı. Fuarda Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği, İşitme Engelliler Derneği, Acıpayam Engelliler Derneği,  Türkiye Beyazay Derneği, Özel İnsanlar Danışma ve Dayanışma Derneği, Denizli Otizm Derneği, Denizli Çamlık Özel Eğitim Mesleki Eğitim Derneği, Pamukkale Hemofili Derneği, İşitme Engelliler Spor Kulübü, Denizli Talasemi ve Lösemililer Derneği ve Pamukkale Belediye Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı stant açarak yapılan çalışmalarla ilgili vatandaşları bilgiler verdi. Gün boyu açık kalan fuarın stantlarını gezen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yetkililerle tek tek sohbet etti.

Başkan Gürlesin, daha sonra görme engelli ve bedensel engelliler için hazırlanan ve içinde engeller bulunan parkura geldi. Burada gözü bağlanan Başkan Gürlesin, görme engellilerin bastonunu elini alarak parkurda yürümeye çalıştı. Parkur sonunda hislerini dile getiren Başkan Gürlesin, "Bu parkur engelli olmayan insanların kendilerini engelliler yerine görmesi adına çok önemli. Ben gözüm bağlı olarak gerçekten zor ilerledim. Engellilerin yaşadığı sıkıntıları hissetmiş oldum. Biz belediye olarak zaten çalışmalarımızı engellilerimizi düşünerek yapıyoruz. Ancak bundan sonra daha da hassas davranmamız gerektiğini bizzat yaşamış olduk. Biz yeni kurulan bir belediye olarak engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bedensel engelli vatandaşlarımıza akülü ve tekerlekli sandalye, görme engelli vatandaşlarımıza baston, yatalak hastalarımıza hasta yatağı gibi hizmetlerimiz mevcut. Bunun yanında Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı kurarak gençlerimizin toplumda kendilerine yer edinmelerini sağlıyoruz. Bunun yanında hayata geçirdiğimiz ve geçireceğimiz projelerde engellilerin sıkıntı yaşamaması için her türlü detayı düşünüyoruz. Bugünkü programımızla engeller gününde farkındalık oluşturmak istedik" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!