Başkan güreş alanını inceledi

Güncelleme Tarihi:

Başkan güreş alanını inceledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2017 17:39

Başkan güreş alanını inceledi

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA (DHA) - ISPARTA Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yapımı devam eden güreş alanını inceledi.

Isparta Belediyesi Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi'nin ön bölümünde bulunan 50 dönümlük alana güreş, açık hava konser, spor alanları ile 500 araçlık otopark inşa edecek. Bunların ilk etabı olan güreş meydanı ile ilgili olarak belediye hafriyat çalışmalarına devam ediyor. Alanda ayrıca yaklaşık 20 dönümlük gül bahçesi ve parkı oluşturulacak ve bu alana 50-60 bin gül dikimi gerçekleştirilecek.

Güreş meydanı olarak kullanılacak alanda sürdürülen çalışmaları inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dolgu ve hafriyat çalışmalarının belediye tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Hafriyat işlerinin artık tamamlanma noktasına getirildiğini aktaran Günaydın, diğer alanların yapımı ile ilgili olarak yapılacak olan ihalenin hazırlıklarının da son aşamaya getirildiğini kaydetti.

Güreş alanının altta kalacağını ve dolayısıyla amfi tiyatroyu andıracağını vurgulayan Başkan Günaydın, "Yaşayan otogar projemizin yanı sıra bir gül tarlası da burada olacak. Önümüzdeki bahar aylarında bu tesisimiz bitmiş olacak. Bu alanımız güller, yeşillik, koşu alanları ile şehrin spor yapılabilecek yeri olacak. Yine güreş meydanı ile Gökkubbe Fuar Alanı arasında kalan bölgede açık meydanlar oluşturuyoruz. Bu meydanlarımız tarım fuarı gibi açık alanlara ihtiyaç duyulan fuarlar için kullanılabilir. Bu alanımız fuardan fuara değil her zaman kullanılabilir, yaşanabilir bir merkez olacak. Alanımızda tesviye işleri artık bitmek üzere. Bu şekliyle alanın yapım işini ihaleye çıkaracağız. Böylece kamu karı sağlanmış olacak. Belediye olarak ekonomik ve kaliteli iş yapıyoruz. Yaptığımız çalışmaların hayırlı olmasın temennisinde bulunuyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!