Başkan Günaydın'dan tesis incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Günaydından tesis incelemesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 17:30

Başkan Günaydın'dan tesis incelemesi

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çöpten Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi'ni inceledi.
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Koçtepe Köyü mevkiindeki Düzenli Çöp Depolama Alanı'ndan Çöpten Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi'nde- Biyokütle Elektrik Santrali incelemede bulundu. 2.8 megavat/saat kurulu güce sahip tesisin, Isparta'nın elektrik ihtiyacına önemli katkıda bulunduğunu söyleyen Başkan Günaydın, üretimin her geçen gün arttığını ve kamuya kazanç sağlayan bir tesis haline geldiğini söyledi.
Başkan Günaydın, "Mutlu bir sonuç. İhaleyi alan firmamız da cömertçe bir teklifte bulunmuştu. Türkiye'de en fazla yüzde oranla ihale edilen illerden birisiyiz. Belediyemiz ciddi kazanç elde ediyor. Isparta Belediyemiz dolayısıyla halkımız güzel bir tesis kazanmıştır. Buradan elde edilen kazanç Isparta'mıza hayırlı olsun" dedi.
Tesis incelemesinde Başkan Günaydın'a eşlik eden ve tesislerin işletmesini yapan firmanın Genel Müdürü Halim Dugan da 6 aydan bu yana tesislerde elektrik üretimine devam ettiklerini, 2 megavat enerji üretimine ulaşıldığını ve geçildiğini aktardı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!