Başkan Gümrükçüoğlu’ndan barış ve kardeşlik çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Gümrükçüoğlu’ndan barış ve kardeşlik çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 16:46

Başkan Gümrükçüoğlu’ndan barış ve kardeşlik çağrısı

Haberin Devamı

TRABZON(DHA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle açıklama yaptı, tüm dünyada en temel insan hakkı olan hayat hakkı için savaşlara son verilmesi ve barışa, kardeşliğe kavuşulması dileğinde bulundu.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nca kabulünün yıl dönümünde açıklamalarda bulunan, İnsan Hakları Günü’ nün temel haklar ve özgürlükler bakımından önemli bir adım olduğunu belirten Başkan Gümrükçüoğlu, günümüzde insan haklarının korunması ve geliştirilmesinin, ülkelerin bir iç sorunu olmaktan çıktığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

"İnsan haklarının korunması ve geliştirilmesi, insanlığın ortak sorunu haline gelmiştir. İnsan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusundaki sorumluluk öncelikle devletlere ait olmakla birlikte, bu görev basın ve yayından, sivil toplum örgütlerine kadar tüm kuruluş ve bireylerin işbirliğini gerektirmektedir. Bu nedenle, insan hakları bilincinin ve insan haklarının tam olarak benimsenerek uygulanması için gerekli sorumluluk duygusunun bireylerde, sivil toplum kuruluşlarında ve basın yayında bulunması büyük önem taşımaktadır. “

Suriye, Filistin, Irak, Myammar, Doğu Türkistan, Somali ve dünyanın daha birçok yerinde kan ve göz yaşı aktığına dikkati çeken Başkan Gümrükçüoğlu, "İnsan hakları ihlal edilmektedir. Barışa, eşitliğe, huzura ve kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde tüm insanlığın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutlar, tüm dünyada en temel insan hakkı olan hayat hakkı için savaşlara son verilmesi ve barışa, kardeşliğe kavuşulmasını dilerim” diyerek açıklamasını noktaladı.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!