Başkan Gül'den Vali Karaloğlu'na 'Idyros' teşekkürü

Güncelleme Tarihi:

Başkan Gülden Vali Karaloğluna Idyros teşekkürü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2017 14:46

Başkan Gül'den Vali Karaloğlu'na 'Idyros' teşekkürü

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEMER tarihinin aydınlatılması ve turizmi açısından büyük önem taşıyan Idyros Antik Kenti'ndeki kazıları Vali Münir Karaloğlu ile birlikte inceleyen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, "Belediyemizin desteğiyle yapılan kazılarda önemli bir mesafe alındı. Kazıya gösterdiği özel ilgi nedeniyle Valimiz Münir Karaloğlu'na çok teşekkür ediyorum" dedi.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kemer ilçesinde yapılan kazılarda bu tarihi zenginlik gün ışığına çıkıyor. Kemer Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleştirilen Idyros Antik Kenti kazısında M.S. 4. Yüzyıla ait önemli bulgular ortaya çıkarıldı.

KEMER'İN TARİHİ AYDINLANIYOR

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel, Antalya Valiliği Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, Idyros Antik Kenti Kazı Bilimsel Danışmanı Hakan Öniz, Idyros Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Murat Karademir ve turizmcilerle birlikte kazı alanındaki inceleme gezisine katılan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, bu kazının Kemer'in tarihi zenginliğini aydınlatmada çok önemli bir çalışma olduğunu vurguladı.

VALİMİZİN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Kemer Belediyesi'nin başvurusu ile 2016 yılında başlayan kazının ilçe turizmi için de çok büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Mustafa Gül, “Idyros Antik Kenti'ne bizzat gelerek incelemelerde bulunduğu için Antalya Valisi Münir Karaloğlu'na Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan'a, bakanlık görevlilerimize çok teşekkür ediyorum. Sayın Valimizin bu özel ilgisi sayesinde kazımızda daha hızlı bir ilerleme sağlanacaktır. Bu da hem ilçemizin tarihinin aydınlatılmasın açısından hem de turizmimizin daha da gelişmesi açasından önemli bir çalışma olacaktır. Biz de kazıya bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

BELEDİYE DESTEK VERİYOR

20 Temmuz 2016 tarihinde Kemer Belediyesi ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle Kemer Belediyesi'nin kazılarda aktif rol aldığını kaydeden Başkan Gül, "Belediyemiz kazı çalışmaları için işçi, iş makinesi, araç, gereç ve gerekli ekipmanları sağlamaktadır. Yine protokol gereği Idyros Antik Kenti kazı alanının bakımı, temizliği, korunması, iç ve dış fiziki alanların güvenliğinin sağlanması da belediyemiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu kazıya böyle önemli bir katkı koymaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!