Başkan görmesin!

Güncelleme Tarihi:

Başkan görmesin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2016 10:36

Antalya’nın marka caddesi Kazım Özalp, dondurma, mısır ve meyve suyu satıcılarının işgaline uğradı. Caddenin tamamını kaplayan şemsiye, masa ve sandalyeleriyle vatandaşı çileden çıkaran sözde işletmelere kimse dur demiyor..

Haberin Devamı

 

Kapalı yol işgal altında!

Başkan görmesin

Antalya’nın ünlü caddelerinden Kazım Özalp, seyyar satıcıların işgaline uğradı. Caddenin tamamı dondurma, mısır ve meyve suyu satıcılarının yanı sıra masa ve sandalyelerle neredeyse vatandaşa kapanmak üzere.

 ANTALYA’nın yerli ve yabancı turist yoğunluğu en fazla olan marka caddesi Kazım Özalp (Kapalı yol), dondurma, mısır ve meyve suyu satıcılarının işgaline uğradı. Yürüme yollarına kadar taşan tezgâhları, neredeyse caddenin tamamını kaplayan şemsiyeleriyle vatandaşı çileden çıkaran sözde işletmelere kimse dur demiyor!

Haberin Devamı

ÇADIR KURUYORLAR

 Sorumlu belediyeye 3-5 metrekare için işgaliye ödeyen fakat denetimsizlik nedeniyle bir süre sonra yayılmaya başlayan bu işletmeler, birbirinden bağımsız, çadır şeklindeki güneşliklerle caddenin doğal yapısını da bozuyor. Sadece dondurma satışı ile başlayan ticari faaliyete, bir süre sonra mısır ve meyve suyu satışı da ekleniyor.

PİYANGOCU DONDURMA SATIYOR

Caddede durum öyle bir hale gelmiş ki şans oyunu bayisinin önünde bile Maraş dondurması satışı yapılıyor. Caddedeki dondurma, meyve suyu ve mısır tezgâhlarının 2’inci, hatta 3’üncü şahıslara kiralandığını söyleyen bölge esnafı, bu satışlardan inanılmaz büyüklükte rant elde edildiğini, yetkili kurumların ise bu duruma müdahale edemediğini vurguluyor.

 RANT ÇOK BÜYÜK

 Kalekapısı’nda 40 senedir ticari faaliyet yürüttüğünü söyleyen bir esnaf, yaşananları şöyle anlatıyor: “Adam simit satıyor ama dükkânı önünde dondurma tezgâhı var. Ama o tezgâhı işleten başkası. Yani dükkân o işten sadece hava parası kazanıyor. Asıl işletmeci başka. Belediye 500 lira yer kirası alırken, işletme sahibi 1.500, işletmeyi yapan 2.500 lira kazanıyor. Caddedeki tekstil firmalarının hatta kuyumcunun önünde bile dondurma tezgâhı var.”

 HER YER TEZGÂH

 Cadde işgallerinin artmasında denetimsizliğin etkili olduğunu söyleyen bir başka esnaf, “Küçücük bir alanda dondurma satışı ile işe başlayan bir kişi 1 ay içinde 3 farklı alanda satış yapmaya başlıyor. Caddenin her tarafı dev şemsiye, masa ve sandalyelerle çevrildi. Her renk, her model var. Parası olan çadır bile kuruyor. İnsanlar caddede yürüyemez hale geldi. Ama düzeni sağlayan, yayılmayı engelleyen kimse yok. Eğer Menderes Türel bunları görse çok kişinin canı yanar” dedi.

Haberin Devamı

 KALEDER’DEN DÜZEN VURGUSU

 İşgal ve düzensizliğin rahatsız edici boyuta ulaştığını kaydeden Kalekapısı Esnaflarını Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği (KALEDER) Başkanı Hasan Kilit, “Son dönemde bazı sıkıntılar yaşandığı doğru. Bu konuyu yetkili kurumlar ve esnafımızın da olduğu bir platformda tartışacağız. Biz bu bölgenin canlı tutulmasını istiyoruz. Ancak marka imajına zarar veren her türlü uygulamaya da karşıyız” diye konuştu.

 GEREKEN YAPILACAK

 Göreve yeni gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Uğurcan Ecemiş ise şöyle dedi: “Bizim amacımız esnafımızla ortak bir çalışma yürüterek Antalya’nın markası olan bu caddeyi en iyi görüntüye kavuşturmak. Bu nedenle esnaf birliklerinin de içinde olduğu geniş kapsamlı bir toplantı yapacağız. Kim olursa olsun yasa ve yönetmeliklere göre hareket etmek zorunda. Şu an ki görüntüden ne biz ne de orada çalışan esnafımız hoşnut değil. Ama gereken yapılacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!