Başkan Gökhan, kedi köyünü ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Başkan Gökhan, kedi köyünü ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2018 18:25

Başkan Gökhan, kedi köyünü ziyaret etti

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü nedeniyle, hayvanverler ile birlikte Çanakkale Belediyesi Kedi Köyü’nü ziyaret etti.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar'ın yanı sıra hayvanseverler eşlik etti. Kedi Köyü’nü gezerek incelemelerde bulunan Başkan Gökhan, burada yürütülen faaliyetler hakkında Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ve Veterinerlik Hizmetleri Müdürü Mustafa Cesur’dan bilgi aldı.

Sokak Hayvanları Günü dolayısıyla Esenler Mahallesine yapılan Kedi Köyü’nde sokak kedilerinin barınabileceği güvenli bir alan oluşturduklarını belirten Başkan Ülgür Gökhan, "Kedilerimizin barınakları olmadığı zaman eziyet görebiliyorlar. Biz de bu nedenle sokak kedilerinin arzu ettiği zaman yemeğini yiyebildiği, suyunu içebildiği, hatta barınabildiği bir alan oluşturduk. Buradaki kedilerimizin yanı sıra dışarıdan getirilip, buraya bırakılan kediler de olabiliyor. Onları tespit ederek, barınağa götürüp aşılarını, kısırlaştırmalarını, gerekirse tedavilerini yapıp tekrar buraya getireceğiz” dedi.

Sokak köpekleri ile de ilgili çalışmaların olduğunu ifade eden Başkan Gökhan, "Belediyenin barınağında onları da sağlıklı bir şekilde barındırabiliyoruz. Mühim olan bir kentte bütün canlıların bir arada yaşamasını sağlamaktır. Bu canlılar bizim sorumluluğumuz altındadır. Belediye olarak sadece insanların yaşamını değil, tüm canlıların sağlıklı bir şekilde yaşamasını sağlamakla mükellefiz. Buna ağaçlar da, bitkiler de dahil. Belediye olarak doğaya daha fazla hizmet etmek ve tüm canlılara yaşam şansı vermemiz gerekiyor. İnsanlar hayvanları keyifleri için alıyorlar, işi bitince sokağa atıyorlar. En azından bir sahiplendirme düşüncesinde olsalar o bile önemli. Ama maalesef öyle olmuyor ve sokağa bırakılıyor. Hayvanlarda bakıma ve ilgiye alışkın olduğu için sokakta eziyet çekiyor. Bu hayvanlarımıza yazık. Eğer o hayvanı aldıysan, onu sokağa atmak değil, en azından sahiplendirmen gerekir. Tüm canlıların korunması bizim görevimizdir” diye konuştu.

Doğanın ve tüm canlıların korunması için mücadele edilmesi gerektiğini kaydeden Gökhan, şunları söyledi:

“Bu dünya bizim için yaratılmıştır, ama aynı zamanda o canlıların korunması görevi de bize verilmiştir. Biz şöyle zannediyoruz, bu dünya bizim için yaratılmıştır, her türlü canlıya istediğimiz gibi davranırız. Tam tersine bize onları korumak için bir sorumluluk verilmiştir. Doğayı koruyacaksın, canlıları koruyacaksın. Altıncılar ile onun için ormanlarımızı, doğamızı korumak için mücadele ediyoruz. Çanakkale’de insanların yanı sıra hayvanların da mutlu bir şekilde yaşayabilmeleri için çalışıyoruz.” 

Başkan Gökhan'ın konuşmasının ardından, hayvanseverler, kediler için barınağa mama bağışında bulundu.

ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!