Başkan Gökhan, çalışan kadınlarla kahvaltıda buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Gökhan, çalışan kadınlarla kahvaltıda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2018 12:34

Başkan Gökhan, çalışan kadınlarla kahvaltıda buluştu

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, kurum bünyesinde çalışan kadınlarla kahvaltıda bir araya geldi.

Etkinliğe, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın eşi Hale Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Ünüvar ile Özleyiş Çetin, Belediye Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri ve Çanakkale Belediyesinin çeşitli birimlerinde görev yapan kadın çalışanlar katıldı.

Çalışan kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak sözlerine başlayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Birlik ve beraberlik içerisinde yaşama bilincinin bir an önce oluşması gerekiyor. Bizler çok farklı bir yerde yaşıyoruz. Çanakkale’deki yaşam tarzında bir sıkıntımız yok. Ama her yer Çanakkale değil. Onun için her yeri Çanakkale haline getirmemiz lazım. Barış içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı öğrenmeliyiz” diye konuştu.

Kadına yönelik şiddet ve tacizin sona ermesi için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini ifade eden Başkan Gökhan, "Müslüman bir ülkeyiz diyoruz. İslam dininde de birlikte olmak var. Ama biz olayları çeviriyoruz, bir takım meczup adamların söylemleri ile bu olayları çarpıtıyoruz. Böyle bir anlayışın Türkiye Cumhuriyeti’nde olmasını kabul etmiyorum. Onun için kadınlarımızın beraber yaşama noktasındaki haklarını kollamalıyız ve bununla ilgili de bir an önce yasal düzenlemeleri yapmalıyız. Özellikle taciz, şiddet ve tecavüz gibi insanlık dışı eylem ve işlemleri ciddi suçlar olarak ele almalıyız” dedi.

Başkan Gökhan'ın konuşmasının ardından, katılımcılara çiçek ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!