Başkan Genç’ten “Turizm İmajına Zarar Vermeyin” Uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Genç’ten “Turizm İmajına Zarar Vermeyin” Uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2015 14:30

Trabzon’un Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, son günlerde ulusal basında yer alan Trabzon’da turizm merkezlerinde turistlere fahiş fiyatlardan hizmet verildiği ve satış yapıldığı haberleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Sarp Sınır Kapısı’nın açılmasıyla birlikte bavul ticaretinin Trabzon’da canlandığını belirten Başkan Ahmet Metin Genç ancak 90’lı yıllarda Rus turistlere yönelik yüksek fiyat uygulamalarından dolayı Rus turistlerin ayaklarının Trabzon’dan kesildiğini hatırlattı. Aynı hataların son yıllarda Trabzon’u uğrak yeri yapan Arap turistlere ve diğer turistlere de tekrarlandığına vurgu yapan Başkan Genç, turizm sektörü hızla gelişen Trabzon’a darbe niteliğindeki bu durumun önlenmesi için turizm işletmelerine, esnafa ve vatandaşlara büyük görev düştüğünü belirterek "Son yıllarda şehrimize akın eden turistlerin küstürülmemesi için esnafın, turizm işletmelerinin ve otellerin azami hassasiyet göstermeleri Trabzon ekonomisi için elzem hale gelmiştir. Turizm merkezleri, konaklama tesisleri ve yemek sektöründeki işletmelerle ilgili turistlerden artan şikayetler geliyor" dedi.
HERKES SORUMLU DAVRANMALI
Özellikle Arap turistlerin kendilerine yönelik farklı ve fahiş fiyat uygulamalarından şikâyet ettiğini belirten Başkan Genç, "Esnaf ve işletme sahipleri özellikle bundan kaçınmalıdır. İster yerli, ister yabancı olsun her ülkeden gelen turistte aynı fiyat tarifesi uygulanmalıdır. Şehrimizin olumlu imajını zedeleyebilecek her türlü olumsuz uygulamadan ve davranıştan kaçınmalıyız. Turizm sektörü son yıllarda Trabzon ekonomisini sürükleyen lokomotif haline gelmiştir. Şehrimiz eşsiz doğası, yeşilliği, yaylaları, tarihi ve kültürel yerleriyle her ülkeden turistin cazibe noktası haline gelmiştir. Ülkemize gelen turistler esnafımız ve konaklama tesislerimiz için ciddi gelir kapısı olmuştur. Bunu iyi değerlendirmeliyiz ve kendi ayağımıza kurşun sıkmamalıyız. Bu konuda hem vatandaşlarımıza hem esnafımıza hem de kamu görevlilerine büyük sorumluluklar düşüyor” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!