Başkan Genç, Milli Seferberlik çağrısını anlatıyor

Güncelleme Tarihi:

Başkan Genç, Milli Seferberlik çağrısını anlatıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 16:18

Başkan Genç, Milli Seferberlik çağrısını anlatıyor

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - CANİK Belediye Başkanı Osman Genç, toplumun farklı kesimleriyle biraraya gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Milli Seferberlik" çağrısını anlatıyor. ASKON yönetimiyle buluşan Genç, "Milli Seferberlik çağrısını doğru anlamalıyız" dedi.

Gençlerle, kadınlarla, esnaflarla biraraya gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Milli Seferberlik çağrısını anlatan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bu kez Anadolu Aslanları Sanayici İşadamları Derneği (ASKON) Samsun Şubesi yönetimiyle buluştu. ASKON Şube Başkanı Furkan Okudan ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı programda, işadamlarına "Milli Seferberlik" çağrısını anlatan Başkan Genç, Cumhurbaşkanı'nın çağrısının doğru anlaşılması gerektiğini söyledi.



Türkiye'nin dönüşüm sürecine herkesin destek vermesi gerektiğini belirten Başkan Genç, "Türkiye'miz 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine hızlı bir şekilde koşarken, iç ve dış saldırılar da arttı. Türkiye'nin siyasi istikrarını bozmak istiyorlar. Çünkü siyasi istikrar, ekonomik istikrar demektir. Bunu gerçekleştirmemek için ellerinden geleni yapıyorlar, yapmaya da devam edecekler. İşte bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı büyük önem taşıyor. Herkes olaylara milli bakmalıdır. Biz de bu manada genci yaşlısı, kadını erkeği, esnafı işadamı herkese milli seferberliğin doğru anlaşılması gerektiğini anlatıyoruz" dedi.

Meselenin Türkiye meselesi olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Son günlerde yaşadığımız Beşiktaş ve Kayseri’deki terör saldırıları, Rus Büyükelçine yapılan saldırı, ne kadar provokasyon içerisinde olduğumuzun göstergesidir. Bu olaylar ışığında cumhurbaşkanımızın milli seferberlik çağrısının önemi daha iyi anlaşılmaktadır. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşuna, halk olarak bizler de dik durduğumuz taktirde ülkemizi kimse kontrolü altına alamayacak, yükseliş hamlesi hızlı bir şekilde ivme kazanacaktır. Ülkemizin her ferdi şunu çok iyi bilmelidir ki, Türkiye'nin şu anki mücadelesi bir Kurtuluş Mücadelesidir. Her Türk evladı Türkiye'ye vurulmak istenen darbenin bilincinde olmalıdır. Yaşadığımız dönem en az İstiklal Harbi kadar önemlidir" diye konuştu.



Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne de değinen Başkan Genç, "Türkiye mevcut sistemle Cumhurbaşkanımızın önderliğinde gelebileceği en son noktaya gelmiştir. Türkiye'nin hedeflerine ulaşabilmesi, sıçrama yapabilmesi için bu sistemin mutlaka değişmesi gerekmektedir. Çünkü mevcut sistem siyasi istikrarsızlıklara, dolayısıyla ekonomik istikrarsızlığa yol açıyor. Sistem değişikliğiyle ile devlet tüm kurumlarıyla yeniden yapılanacak ve daha hızlı, daha üretken olacak. Ülke ve millet olarak dünyanın değişen şartlarını çok iyi okumalıyız. Devlet denen mekanizma canlı bir sistemdir ve değişime ihtiyaç duyar. Bu sistemi getirecek olan da, yaşatacak olan da bizleriz" ifadelerini kullandı.



Başkan Osman Genç'in Samsun'un ve Türkiye'nin değişim ve dönüşümüne verdiği katkıların önemli olduğuna işaret eden ASKON Şube Başkanı Furkan Okudan da, Samsun için yapılan her olumlu çalışmanın yanında olduklarını belirtti. Okudan, şunları söyledi:



"Askon dünyanın ve ülkemizin adalet temelinin yeniden şekillendirilmesi için farklı zenginlikler üreten, üye işletmelerin rekabet gücünü artırmak, haksızlıkların giderilmesi için mücadele vermek, iktisadi hayatın ahlaki temelde şekillenmesini sağlamak isteyen bir kuruluştur."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!