Başkan Genç, 46 aylık icraatını anlattı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Genç, 46 aylık icraatını anlattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2018 14:21

Başkan Genç, 46 aylık icraatını anlattı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - DÖŞEMEALTI Belediye Başkanı Turgay Genç, belediye meclis üyelerine ve vatandaşlara 46 ayda neler yaptığı hakkında bilgi verip devam eden ve tamamlanan projeleri gezdirdi.

Döşemealtı Belediyesi'nin 2018 Yılı Mart Ayı Olağan Meclis toplantısının hemen ardından, belediye meclis üyelerine ve vatandaşlara yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Turgay Genç, Döşemealtı İlçesi'nin 2014 Yerel Seçimlerden sonra büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığına dikkat çekti.

Döşemealtı'nın Bütünşehir Yasası ile Antalya'nın en büyük 'Merkez İlçesi'ne dönüştüğünü hatırlatan Başkan Turgay Genç, “Sınırlarımız 224 km2'den 701 km2'ye çıktı. Hizmet alanımız neredeyse 3 kat büyüdü buna rağmen 32 mahallemizin tamamına hizmet götürmeye, değer katmaya ve vatandaşımızın gönlünü kazanmaya çalışıyoruz. İmkanlarımız kısıtlı olmasına rağmen hem bölgemiz hem Antalya için ilkleri yaptık. Henüz 4 yılı bile tamamlamadan 100'e yakın projemizi hizmete sunduk ve bu projelerin 5'i ulusal ve bölgesel yarışmalarda ödül aldı. Bu da demek oluyor ki biz Döşemealtı için güzel şeyler yapıyoruz" dedi.

DÖŞEMEALTI'NA YENİ İMAJ

Projeler hakkında da bilgi veren Başkan Turgay Genç, “Türkiye'nin ilk müze konseptli camisini ilçemize kazandırdık. Selçuklu ve Osmanlı döneminin mimari şaheseri camilerimizin birebir örneklerini bu camide göreceksiniz. Diğer taraftan Antalya'nın ilk Türkiye'nin örnek ekolojik kreşini çocuklarımız için inşa ettik. Vatandaşımız evine, işyerine rahat gidip-gelebilmesi için 600 km'ye yakın yeni yol açtık. Üreten belediyecilik adına kendi parke fabrikamızı kurduk ahşap ve demir atölyelerini aynı kampüste topladık. Antalya'nın en büyük trafik eğitim parkını ve beraberinde 52 çok amaçlı park ve yeşil alan kazandırdık. Esnafımız da vatandaşımız da rahat etsin, tozun, toprağın yağmur ve çamurun içinde alışveriş yapmak zorunda kalmasın diye 11 mahallemize 12 adet kapalı pazaryeri yaptık. Bu yıl içerisinde 4 farklı mahallemize daha inşa edip sayıyı 16'ya çıkartacağız" diye konuştu.

Yaklaşık 30 milyon TL yatırımla tam donanımlı hastane inşaatını 8 ay gibi rekor sürede tamamladıklarını sözlerine ekleyen Başkan Turgay Genç, şöyle devam etti:

"Döşemealtı'nın en büyük sorunlarından birisi olan hastaneyi kendi imkanlarımızla yaptık, kısa süre sonra hizmet vermeye başlayacak. İlçemizin kent meydanı yoktu, onu da yaptık. Dağbeli, Bademağacı, Kovanlık ve Çığlık mahallelerimize de aynı şekilde modern mahalle meydanları kazandırdık. İlçemizin ilk Gençlik Merkezi'ni yaptık ve Afrin şehidimiz Oğuz Kağan Usta'nın ismini verdik. Kendi enerjimizi üretmek için çatı üzeri Antalya'nın en büyük güneş enerji sistemini kurduk. Araç parkımızı yenilemek, güçlendirmek ve kapasitesini artırmak için 6 milyon lira yatırım yaparak yeni iş makineleri aldık."

Turgay Genç, toplantının ardından meclis üyeleri ve vatandaşlarla birlikte müze konseptli cami, gençlik merkezi, parke fabrikası, ahşap ve demir atölyeleri, ekolojik kreş, hastane ile Yalınlı Mahallesi'ndeki emekliler kahvesini gezdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!