Başkan evet dese gelecekti

Güncelleme Tarihi:

Başkan evet dese gelecekti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2011 00:00

Fenerbahçe, Michael Bradley ve Mamadou Diarra ile anlaşmaya vardı ama...

Haberin Devamı

Aziz Yıldırım, Cristian’ın ikinci yarıda alacağı 750 bin Euro’yu karşılayıp 100 bin Euro kiralama bedeli öneren Corinthians’ın teklifini az bulmasa, Brezilyalı futbolcu ülkesine dönecek, ABD’li Bradley de F.Bahçe ile sözleşme imzalayacaktı.

Uzun süren yazışmalar sonunda 3-4 gün boşa harcandı.

FENERBAHÇE, Trabzonspor maçını kazanıp liderle farkı 4’e düşürdü ve şampiyonluk yolunda önemli bir adım attı. Başkan ve yöneticiler takımın 2 haftada kazandığı 6 puanla tekrar moral buldu. Kısacası F.Bahçe’ye bahar geldi. Ancak bir konu var ki...  Aykut Kocaman ile Daum’un devre arası kaderi birbiri ile örtüştü. Daum, geçtiğimiz sezon devre arasında 2 transfer istemiş ancak  Aykut Kocaman yönetime verdiği raporda, “elimizdeki değerleri parlatır ve motive edersek transfere ihtiyaç olmaz” diyerek transferin önünü tıkamıştı. Kadere bakın ki bugün aynı durumu Kocaman yaşıyor. Transfer edilmesini istediği oyuncular ellerinden kayıp gidiyor.
F.Bahçeliler transferin son günü olan dün yeni bir yıldızın alınacağı beklentisi içerisindeydi... Beklentiler, Cristian’la yolların ayrılacağı ve orta sahaya bir oyuncunun alınacağı yönündeydi. Aykut Kocaman da basın toplantısında bu mesajı vermişti.  Ancak, Başkan Aziz Yıldırım’ın dudaklarından bir “evet” çıkmadı. İşte yapılamayan transferin perde arkası...

İki isim elden kaçtı

F.Bahçe teknik heyeti uzun bir çalışma sonrasında önce Mönchengladbach’ın ABD’li oyuncusu Michael Bradley’i bitirdi. Ardından da ne olur ne olmaz diye Real Madrid de oynayan Mamadou Diarra ile de söz kesildi, prensipte anlaşıldı. İki oyuncu da beklemeye başladı. F.Bahçe’nin kontenjanı boşaltması bekleniyordu. Kocaman’ın gözden çıkardığı Cristian başta Corintians olmak üzere Brezilya’dan 3 kulüple transfer görüşmelerine başlamıştı. Cristian’ın ikinci yarıda alacağı 750 bir Euro’yu verecek olan Corintians, bir de 100 Euro kiralama bedeli sundu. Ancak Başkan Aziz Yıldırım bu rakamı az buldu. Görüşmeler tam bitme noktasına gelmişken Yıldırım “200 bin Euro versinler” isteğinde bulununca süre geçti. Bu yazışmalar hiç de kolay olmuyordu. Cevap almak için saatlerce faksların başında, bilgisayarın karşısında mailler beklendi. Ancak uzun süren yazışmalar sonrasında 3-4 gün boşa hacandı.

Kocaman’ın eli boş kaldı

 Bu süre içerisinde Başkan “evet” dese Cristian, Corintians’a gidecek, Bradley Fenerbahçe forması giyecekti. Günler geçtikçe takımında kalmak istemeyen ABD’li orta saha oyuncusu A.Villa’nın teklifini kabul etti. Bir diğer alternatif ise Real Madrid’li Mamadou Diarra idi. Bu oyuncu da alacaklarına karşılık bonservisini alıp gelecekti. Ancak o da geçen zaman nedeniyle kendisini isteyen bir başka kulübe imza attı. Yani Kocaman’ın istediği iki isim birden harcanan zaman ve Başkan Aziz Yıldırım’ın ağzından çıkacak bir “evet” yüzünden uçtu gitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!