Başkan Eşkinat 3 Aralık Engelliler Günü törenine katıldı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Eşkinat 3 Aralık Engelliler Günü törenine katıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2017 14:55

Başkan Eşkinat 3 Aralık Engelliler Günü törenine katıldı

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ'da Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlamalarına katıldı.

Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan tören saygı duruşu ve Polis İşaret Dili Korosu’nun işaret dili ile eşlik ettiği İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Polis İşaret Dili Korosu’nun işaret dili kullanarak okuduğu şiirlerin ardından, Süleymanpaşa Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi (SEKOMER) Engelsiz Yaşam Korosu’nun türkülerden oluşan konseri törene katılanların beğenisini kazandı. ZİÇEV öğrencilerinin hazırladığı halk oyunları gösterisinin ardından tören sona erdi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, tören sonrası oyun havaları eşliğinde eğlenen engelli vatandaşlar ve ailelerinin kutlamalarına eşlik etti. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Eşkinat, “Hepimiz birer engelli adayıyız. Önemli olan dünyada erişebilir olmak. Engellilerimizi erişebilirlik kavramı içinde değerlendiriyoruz. Herkesin bu dünyada var olan bütün imkanlara erişme hakkı var. Bu bir insanlık hakkıdır. O yüzden sadece 3 Aralık’ta değil, 365 günü de onların günü olarak değerlendirmeliyiz. Empati yapmak durumundayız. Hepimizin başına gelebilir. Bugün sağlıklı olmamız yarın engelli olmayacağımız anlamına gelmez. Engellilik de sadece bedensel ya da zihinsel engellilikten kaynaklanmıyor. Özgürlüklerin kısıtlanması da önemli bir engelliliktir diye düşünüyorum,” ifadelerini kullandı.

Başkan Eşkinat, daha sonra engelli vatandaşlarla bir süre sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!