Başkan Ersoy: "Güzelim Kayserimizde nefes alamaz olduk"

Güncelleme Tarihi:

Başkan Ersoy: Güzelim Kayserimizde nefes alamaz olduk
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 09:37

Başkan Ersoy: "Güzelim Kayserimizde nefes alamaz olduk"

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Baki Ersoy, Kayseri'de hava kirliliği sorunu olduğunu belirterek, "Güzelim Kayserimizde nefes alamaz olduk" dedi.

MHP İl Başkanı Ersoy, düz ve geniş yollarıyla hafızalarda yer edinen Kayseri'nin son dönemde trafik sorunu ve buna bağlı olarak da hava kirliliği ile anılmaya başladığını bildirdi. Ersoy, ''Geniş ve düz yollarımızın yerini "ucube" olarak adlandırılan ve trafik sorununu içinden çıkılmaz hale getiren üst geçitler, neredeyse her gün bir kazaya karışan tramvay ile birlikte daralan yollar aldı. Kırmızı ışık sayısından dolayı sağlıklı bir şekilde ilerleyemez hale gelen trafikte araçların sık sık dur kalk yapması nedeniyle hava kirliliği daha da arttı. Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte araçların neden olduğu hava kirliliğine bir de ısınma amaçlı katı yakıt kullanımının neden olduğu hava kirliliği eklenince güzelim Kayserimizde nefes alamaz olduk" ifadelerini kullandı. 

Tramvay güzergahının yerin altına alınması gerektiğini belirten Ersoy, şunları kaydetti:

"Şehrin imarını allak bullak edip hava koridorlarını tıkayan, MHP'nin metro yapılması gerektiği projesine kulak tıkayıp toplu taşımanın yerin altında olması gerektiğine yönelik ısrarlı taleplerini yok sayan, tramvayı şehrin ana arterinin tam ortasına kondurarak trafiğimizi felç eden yönetim anlayışı bugün geldiğimiz durumun sorumlusudur. Bu şehrin havasını soluyan bu şehrin trafiğinde yol alan ekmeğini yiyen suyunu içen vatandaşlarımız bu durumdan fazlasıyla rahatsızdır. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in tramvayın yerin altına alınması konusunda Kayseri kamuoyuna yaptıkları açıklamaların icraata geçirilmesini bekliyoruz."

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de bulunduğu makamda Kayseri'ye hizmet etmesi için bu konuya destek olması gerektiğini vurgulayan Ersoy, ''Trafik çilesinin temelinde ki günahını belki böylece affettirebilir. Çevre Bakanı değil mi, bu şehrin havasının bozulduğunu, trafiğinin kilitlendiğini görmüyor mu? Milliyetçi Hareket Partisi olarak şehrimizin trafiğinin keşmekeşlikten kurtarılması adına atılacak her adımın yanındayız. Bu böyle gitmez. Kayseri bunu hak etmiyor. Şimdiden böyleyse şehrin 50 yıl 100 yıl sonrasını düşünmek bile istemiyoruz. Hatta bir tavsiyede bulunuyoruz; şehrimizin trafiğini felç eden tramvayı yerin altına alamıyorsanız yerde de tutmayın yerin üstüne, havaya kaldırın SKY Tren olarak da adlandırılan yüksekten giden tramvay yapın" şeklinde konuştu.



FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!