Başkan Ergün'den atık yakma tesisi projesi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Ergünden atık yakma tesisi projesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2017 15:46

Başkan Ergün'den atık yakma tesisi projesi

Haberin Devamı

MANİSA'da Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi için gerekli izinleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan aldıklarını açıklayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bu tesisin hayata geçmesiyle birlikte İzmir'in çöplerinin de Manisa'da bertaraf edilebileceğini söyledi.

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, internet üzerinden yayın hayatını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi televizyonunda belediyenin yapılanma süreci, projeleri ve ortaya konan hizmetleri ile ilgili açıklamalar yaptı. Uzunburun'a 52 milyon Euro'luk bir atık yakma tesisi kurulması için proje çalışması yaptıklarını belirten Başkan Ergün, bu tesisin hayata geçmesiyle birlikte İzmir'in çöplerinin de Manisa'da bertaraf edilebileceğini söyledi. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "Engellendiğim için çözemedim" dediği çöp sorununa çözüm getirmek istediğini belirten Ergün, "Yakma tesisini de tamamladıktan sonra İzmir'in çöpünü de alır yakarım. İzmir boşuna yakma tesisi kurmasın. Sadece İzmir'in değil, diğer Ege illerinin de çöplerini alırız. Yakma tesisini de kurduğumuzda muazzam bir enerji geri dönüşümü sağlanacağı için o depolama alanı 150-200 yıl dolmaz. Tabii bu kurduğumuz alanın kapasite artırımına gittik. Tüm ilçelerin çöplerini önümüzdeki yıl içerisinde aktarma istasyonu kurulması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan izinlerini aldık. Diğer ilçelerimizde kuracağımız aktarma tesisleri ve bu çöpleri taşıyacak TIR'ların alımıyla tüm ilçelerimizin çöpünü Uzunburun'a taşıyacağız. Yani Manisa'yı tüm ilçeleriyle birlikte çöp sorunundan kurtarmış olacağız. Mevcut çöp tesisleri de 10-12 yıl kadar bize elektrik üretecek ve sonrasında rehabilite edilerek yeşil alanlar kazandırmış olacağız" diye konuştu.

VAHŞİ DEPOLAMA ELEKTRİK ÜRETMEYE BAŞLADI

Turgut Özal Mahallesi'ndeki vahşi çöp depolama alanından elektrik üretiminin başladığını da belirten Başkan Ergün, "Biz şu anda Turgut Özal Mahallesi'ndeki eski vahşi depolama tesisinden elektrik üretmeye başladık. Ağaçlandırma yapacağız. Mevcut yeni tesisimizde de, geri dönüşümden sağlanan gelir, arıtma tesisinden gelecek olan gelir ve 2 sene sonra metan gazından üreteceğimiz yeni elektrikle elde edeceğimiz gelir hep kamuya gelir olarak dönecek. Bu enerji yatırımlarını, işletme yatırımlarını ihale ederek işletmesini sağlayacağız. Yani para vermek yerine para kazanacağız. Artı 3 yıl sonunda yakma tesisi kurulacak. Bu yakmadan elde edilecek elektrikten de pay elde edecek Manisa Büyükşehir Belediyesi" diye konuştu.                                                                                                                                

MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!