Başkan Ergün Şoförler Odası Başkanlarıyla Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Ergün Şoförler Odası Başkanlarıyla Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 16:01

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI CENGİZ ERGÜN, MANİSA MERKEZ DÂHİL TÜM İLÇELERİN ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa merkez dâhil tüm ilçelerin Şoförler Odası Başkanlarıyla bir araya geldi. İl genelinde toplu taşımacılıkla ilgili konuların gündeme geldiği toplantıda, oda başkanlarını tek tek dinleyen Başkan Ergün, sorunların çözümü noktasında fikir alışverişinde bulundu. Manisa’da Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyete geçen yeni otobüsler hakkında da konuşan Başkan Ergün, “Ulaşım hizmeti alamayan yerleşim merkezlerine öncelik verdik. Amacımız kimsenin ekmeğiyle oynamak değil” dedi.
Manisa Şoförler Odası Başkanı Yusuf Enli başta olmak üzere tüm ilçelerin oda başkanları Atatürk Kent Parkı Kanyon Kafe’de düzenlenen kahvaltıda Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’le bir araya geldi. Manisa’da 71 yeni otobüsün hizmete girmesi ve diğer ulaşım konularının ele alındığı toplantıda, yeni düzenlemelerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
İl bütününde ulaşım noktasında yaşanan sorunların çözümü noktasında önemli adımlar atan Manisa Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Şoförler Odası Başkanı Yusuf Enli başta olmak üzere Turgutlu, Demirci, Ahmetli, Soma, Alaşehir, Gölmarmara, Gördes, Kırkağaç, Köprübaşı, Kula, Sarıgöl, Salihli, Saruhanlı, Selendi ve Akhisar Şoförler Odası Başkanları ile bir araya geldi. Toplantıda Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Güzgülü, Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz ve MANULAŞ Genel Müdürü Mehmet Oluklu’da yer aldı. Toplantıda yaptığı konuşmada kendilerine zaman ayırıp sorunlarını dinlediği için Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür eden Manisa Şoförler Odası Başkanı Yusuf Enli, “Halkımızın daha rahat taşımacılık yapması noktasında Türkiye genelinde var olan çalışmalar Manisa’da da başladı. Tabi bu noktada bazı sorularımız oluştu. Bu nedenle başkanımızla bir araya gelerek sorunlarımızı paylaşmak istedik. Sorunların çözümü noktasında ortak hareket etmek istiyoruz. Karşılıklı iyi niyet çerçevesinde şoför esnafımızın sorunlarının çözüleceğine olan inancım tam” dedi. Enli, konuşmasının ardından toplantıya katılan oda başkanlarını tek tek tanıttı.
ŞEHİR MERKEZİNDE 40 YILDIR YAPILAMAYANI YAPTIK
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şoförler Odası Başkanları ile yaptığı toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz dönemde Manisa merkezde başlattıkları ulaşımda dönüşüm projesiyle 40 yıldır yapılamayanı yaptıklarını hatırlatan Başkan Ergün, “Şehir merkezinde toplu taşımacılıkla araç sayısını 168’e düşürerek, ikiye bir sistemini başlattık. Tabi Manisa Büyükşehir oldu. Yaklaşık bir buçuk seneyi geride bıraktık. Bu süreçte de ilgili daire başkanlığımız bu konuda çalışmalarını başlattı. Ulaşım noktasında nasıl bir hamle yaparız bunları planladık” dedi.
Ulaşım noktasında yaptıkları planlamaların sonucunda 71 tane alçak tabanlı, engelli kullanımına uygun modern otobüsleri 15 Milyon TL ücretini peşin ödeyerek aldıklarını belirten Başkan Ergün, “Manisa genelinde yürütülen Ulaşım Ana Master Planları doğrultusunda başlattığımız çalışmaların ışığında bu hizmeti uygulamaya geçirdik. Manisa genelinde önceliği de köyden mahalleye dönüşen ve ulaşım hizmeti alamayan bölgelere verdik. Burada şoför kardeşlerimizin kendi güzergâhlarına tamamen müdahil olmayı düşünmedik. Sayıya dikkat ettiğinizde ilçenin büyüklüğüne ve mahalle sayısına göre iki ila beş sayısında araç dağılımı yapıldı. Yeni araçlar belirlenen güzergâhlarda çalışmaya başladı” şeklinde konuştu.
Kimsenin Ekmeğiyle Oynamayız
İlçelerle Manisa merkez arasında bağı sağlayacak yeni güzergâhları da devreye sokacaklarının altını çizen Başkan Ergün, “Burada da düşündüğümüz 6 veya 7 yeni güzergah oluşturmak. Şunun altını çiziyorum. Burada amacımız kimsenin ekmeğiyle oynamak değil. Çok açıklıkla ifade edeyim bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu işten aylık zararı 20 Milyon TL’nin üzerinde. Bizde yaptığımız hesaplara göre 71 aracımızın devreye girmesiyle aylık zararımızın 300 veya 400 bin TL olacağını düşünüyoruz. Veriler ortaya çıktığında sizlerle de paylaşırız. Kesinlikle kar amacımız yoktur. Kesinlikle böyle bir anlayışımız yoktur. Şirket politikasıyla hareket etmiyoruz. Vatandaşa sosyal noktada, ulaşım noktasında, ulaşılamayan noktalarda da hizmeti vermek amacıyla bu çalışmayı başlattık” dedi.
GELECEK TALEP DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDECEĞİZ
Yeni otobüslerle birlikte yeni oluşturdukları güzergâhlarda sürekli sefer yapmayacaklarını belirten Başkan Ergün, “Burada saat başı sefer yapacak değiliz. Sabah-Akşam veya öğlen talep olursa ara hat konulması söz konusu. Biz bu işe ticaret için girmedik. Bizimde bu çorbada tuzumuz olsun istedik. İki gündür sosyal medyadan bize gelen mesajlar var. Bir iki olumlu tepkinin dışında halkımız neden bizim mahallemize veya ilçemize otobüs gelmiyor diye şikâyetlerde bulunuyor. Manisa’da 900 mahalle var. Bizim bütün mahallelere hizmet edebilmek için 600 araç daha almamız lazım. Böyle bir bütçemizde yok. Her ilçe için imkânlarımız doğrultusunda araç hizmete sunduk” diye konuştu.
Manisa merkezde başlattıkları ve tek çatı altında yürütülen toplu ulaşım sisteminin tüm ilçelere yayılacağını sözlerine ekleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, “Manisa merkezin dışında bunun başlangıcını Yunusemre İlçesi Muradiye mahallesinde yaptık. Dört kooperatifi bir çatı altında toplayıp 69 araç haline getirdik. Soma’da Turgutalp ve merkezdeki kooperatifleri bir araya getirerek 28 otobüsle hizmete başladık. Bunlar tabi tamamen bizim kontrolümüz altında. Kentkart sistemini Manisa’da tek hale getirmek ve bütün ulaşımı birbirine entegre hale getirmek istiyoruz. Saruhanlı’da bütün kooperatiflerin birleşimi söz konusu. Arkasından bu sistem tüm ilçelere yayılacak” dedi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün konuşmasının ardından toplantıya katılan oda başkanları tek tek söz aldı. İlçelerinde ulaşım konusunda yaşanan mevcut sorunlardan bahseden başkanlar, şoför esnafının Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım noktasında başlattığı atılımdan duyduğu endişeleri anlattılar. Başkan Ergün’ün yaptığı açıklamaların kendilerini rahatlattığını ve şoför esnafını da sevindireceğini ifade eden oda başkanları samimi açıklamaları ve iyi niyetli tavrı nedeniyle Başkan Ergün’e teşekkür ettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!