Başkan Ercengiz'den 29 Ekim mesajı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Ercengizden 29 Ekim mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2017 12:32

Başkan Ercengiz'den 29 Ekim mesajı

Haberin Devamı

 

BURDUR, (DHA) - BURDUR Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94'üncü yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "29 Ekim, bir doğuşun, bir devrimin, kısacası bir mucizenin yıldönümüdür" dedi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük hediyesi olan cumhuriyetin 94'üncü yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamanın coşkusu içerisinde olunduğunu söyleyen Başkan Ercengiz, "29 Ekim, bir doğuşun, bir devrimin, kısacası bir mucizenin yıldönümüdür. Kimsesizlerin kimsesi olan cumhuriyetimiz, Anadolu insanının büyük Atatürk önderliğinde verdiği emsalsiz mücadelenin, bağımsız ve başı dik bir ulus olarak yaşama kararlılığımızın tüm dünyaya ilanıdır. Ulusumuzu; demokrasi, hukuk devleti, temel hak ve özgürlükler gibi evrensel değerlerle buluşturan cumhuriyet, köklü değişim sürecinin temeline laiklik ilkesini yerleştirmiştir. Laiklik, Türkiye Cumhuriyeti'nin yeniliklere açık, aklı ve bilimi ön plana çıkaran en temel niteliğidir" dedi.

Türk ulusunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedeflere sadece cumhuriyetle ulaşılabileceğinin bilincinde olduğuna işaret eden Başkan Ercengiz, şöyle dedi:

"Bu bilincin bizden sonraki kuşaklara aynı hassasiyetle aktarılması, büyük kurtarıcının da ifade ettiği gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar olmasını sağlayacak en önemli güçtür. Ulu Önder Atatürk'ün 'Benim en büyük eserim' dediği ve yüce Türk milletinin canı pahasına büyük fedakarlıkla kurduğu cumhuriyeti korumak bizim birinci görevimizdir. Çünkü cumhuriyet, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Başta cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, cumhuriyetin kuruluşuna giden süreçten bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin korunması ve yaşatılması için 94 yıldır her anlamda mücadele eden ve gerektiğinde canlarını gözünü kırpmadan her türlü ihanete, alçak girişime 'dur' diyen tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın en büyük bayramı olan Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!