Başkan Duruay, Gölbaşı Şehir Parkını tanıttı 

Güncelleme Tarihi:

Başkan Duruay, Gölbaşı Şehir Parkını tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2018 11:49

Başkan Duruay, Gölbaşı Şehir Parkını tanıttı 

Haberin Devamı


Mehmet DEMİR / GÖLBAŞI (Ankara),(DHA)-ANKARA'nın Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, 117 bin metrekarelik alana kurulan Gölbaşı Şehir Parkını tanıttı.
Eymir, Seğmenler ve Şafak Mahalleleri’nin kesişim noktasında 117 bin metrekarelik alana kurulan  Gölbaşı Şehir Parkı kapılarını basın mensuplarına açtı. Şehir Parkı’nı gezdiren ve  özelikleri hakkında bilgi veren Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, kendi enerjisini kendi üreten parkın Türkiye’de bir belediye tarafından yaptırılan, tasarlanan ve organize edilen ilk otopark çatı üstü güneş enerji sistemi olma özelliğini taşıdığını ifade etti.

EYMİR VE MOGAN GÖLÜ MANZARALI DÖNME DOLAP
Fatih Duruay eşi Hatice Duruay ve torunu Selim ile birlikte dönme dolaba bindi. Dönme dolabın turistik bir simge olacağını ifade eden Duruay, “Şehir Parkımız Gölbaşı’na yaptığımız prestij projelerden birisidir. Şehir Parkı, yemyeşil doğasıyla 7'den 70'e herkese hitap ediyor. Dönme dolabımız Gölbaşı denilince akla gelecek yapılardan biri olacaktır. İngiltere'nin başkenti Londra'da , Thames Nehri’nin kenarında bulunan London Eye büyük bir turistik simge olmayı başarmıştır. Ve şehrin simgesi olmuştur. İnanıyorum ki,  Mogan ve Eymir Göllerinin muhteşem manzarasını gören dönme dolabımız  tıpkı London Eye gibi yerli ve yabancı turistlerin, fotoğraf sanatçılarının ilgi odağı olacaktır." diye konuştu.
 
ADRENALİN TUTKUNLARINI ŞEHİR PARKINA DAVET EDİYORUM
Fatih  Duruay, 260 metre uzunluğundaki zepline binip,  tenis oynadı. Halı sahada penaltı atan Başkan Duruay, çocuklarla birlikte basketbol oynadı. Adrenalin tutkunlarını şehir parkına davet eden Fatih Duruay şöyle konuştu:
"Şehir Parkını tasarlarken Gölbaşılı hemşehrilerimizin tüm ihtiyaçlarını ve konforunu düşündük. Sakin, yeşil alanı olduktça fazla, estetik açıdan çok güzel bir parkı vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Parkın içinde su ve ışık gösterisi yahan 5 gölet bulunuyor. Vatandaşlarımızın sporun her çeşidini rahatça yapmaları için gençlere ve orta yaş grubuna da hitap etmek üzere iki adet açık basketbol sahası, iki adet kapalı futbol sahası, iki adet kapalı tenis kortu ve çok sayıda açık hava fitness alanı, , bisiklet yolu, koşu ve yürüyüş yolları, gibi spor faaliyetlerinin gerçekleştirileceği alanlar bulunuyor. Dumansız piknik alanlarını da ihmal etmedik. Yani hemşehrilerimizin rahatı için deyim yerindeyse 'yok yok' diyebileceğimiz bir park yaptık."

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!