Başkan Doğan, Fransa Da Türkiye’yi Temsil Etti

Güncelleme Tarihi:

Başkan Doğan, Fransa Da Türkiye’yi Temsil Etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2015 12:48

İZMİT BELEDİYE BAŞKANI DR. NEVZAT DOĞAN, STRASBURG’DAKİ TEMASLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Strasburg’daki temasları ile ilgili açıklamalarda bulundu.
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan asil üye olarak Fransa’nın Strasbourg şehrinde ki Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler ve Bölgesel Yönetimler asamblesinde Türkiye’yi temsil etti. Strasbourg’daki toplantıya Doğan’ın yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in başkanlığında bazı belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin de bulunduğu 12 kişilik heyet katıldı.
Kongre süreci ve bu süreç içerisindeki incelemeleriyle ilgili açıklama yapan Başkan Doğan, “Heyetimiz 3 günlük süre içerisinde yoğun bir çalışma gösterdi. Kongre de özellikle Türkiye’de belediyeler tarafından gençlere yönelik yapılan çalışmalar anlatıldı. Kongrenin diğer önemli maddesi ise göç konusu oldu. Göç konusunda Türkiye’nin dünyadaki hiçbir ülkenin göstermediği yardım severliği gösterdiği konusuna değinildi. İstatistiklere göre ülkemizin 2 milyona yakın mülteciyi barındırdığı bilgisi verilirken, Avrupa’nın da bu konuda daha duyarlı ve daha destekleyici olması konusunda çağrıda bulunuldu. Ayrıca Türkiye’nin Amerika ve İngiltere’yle birlikte dünyada en çok yardımı yapan üç ülkeden biri olduğu belirtildi. Yapılan insani yardımın nüfusa oranlanması halinde ise ülkemizin dünya da en fazla yardım yapan 1. ülke olduğu da tüm dünyaya duyurulmuş oldu” dedi.
Başkan Doğan, Fransa’da bulunduğu süre içinde, genel seçimler için ilk defa kurulan Strasburg’daki Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezini de ziyaret etti. Partililer tarafından karşılanan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Fransa’da yaklaşık 70 bin seçmenin oy kullanacağı Haziran seçimleri için partililerle değerlendirmelerde de bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!