Başkan Dinçer’den esnafa çifte müjde

Güncelleme Tarihi:

Başkan Dinçer’den esnafa çifte müjde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2016 11:47

Başkan Dinçer’den esnafa çifte müjde

Haberin Devamı

MERSİN Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Mersin ESOB) Başkanı Talat Dinçer 4-B (Bağ-Kur) kapsamında, sigorta primlerini düzenli ödeyenlere yüzde 5 oranında indirim yapılacağını, ayrıca İş Güvenliği Yasası gereği 'az tehlikeli' sınıfta yer alan işyerlerinde iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırma zorunluluğunun 1 Temmuz 2017 tarihine kadar uzatıldığını hatırlatarak, bu haktan yararlanılmasını istedi.
Mersin ESOB Başkan Dinçer, hükümet nezdinde yapılan görüşmelerin olumlu sonuç verdiğini belirterek, mevzuatta yapılan değişiklikler hakkında bilgi verdi. Dinçer, 4-B kapsamındaki Bağ-Kurlu olup primlerini düzenli ödeyenlere 1 Ekim 2016 tarihinden itibaren yüzde 5 prim indirimi uygulanması yönünde karar çıktığını belirterek "Bu uygulama ile esnaf sanatkarlarımızın prim ödemelerine bir nebze de olsa katkı sağlanmıştır" dedi.
Başkan Dinçer, iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi çalıştırma zorunluluğunun da 1 Temmuz 2017 tarihine kadar uzatıldığını vurgulayarak şu bilgileri verdi:
"6331 Sayılı İş Güvenliği Yasası kapsamında bakkal, manav, kasap gibi yerelr az tehlikeli işyerleri sınıfında yer almaktadır. Bu uygulamanın esnafı büyük oranda mağdur edeceğini, hiçbir esnafımızın işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı çalıştıracak gücü bulunmadığını ifade ederek, bunun kaldırılması ya da sürecin uzatılması talebinde bulunmuştuk. Hükümetimiz bu talebimizi değerlendirerek, söz konusu süreyi 1 Temmuz 2017 tarihine kadar uzattı."

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!