Başkan Dinç Yabancı Öğrencileri Ağırladı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Dinç Yabancı Öğrencileri Ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2015 15:23

PORTEKİZ, İSPANYA VE POLONYA’DAN ÇANKIRI’YA GELEN YABANCI ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER, ÇANKIRI BELEDİYE BAŞKANI İRFAN DİNÇ’İN MİSAFİRİ OLDU.

Portekiz, İspanya ve Polonya’dan Çankırı’ya gelen yabancı öğretmen ve öğrenciler, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in misafiri oldu.
Bir hafta boyunca Çankırı’nın tarihi ve kültürü hakkında bilgi alan ve yerinde incelemelerde bulunan yabancı öğrencilerin ziyaret noktalarından biri de Çankırı Belediyesi oldu.
AB Projeleri kapsamında aralarında Türkiye’den Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin de yer aldığı “Günlük Yaşamın Akademik Başarıya Etkisi” konulu projenin teknik çalışmaları ve istişaresi için Çankırı’ya gelen Portekiz, İspanya ve Polonya’dan 25 kişilik proje ekibi, Başkan Dinç ile bir araya geldi.
Yabancı misafirlerini Belediye Meclis Salonu’nda ağırlayan Dinç, uluslar arası projelerle farklı kültürlerin kaynaşmasının hem insanlara hem de kentlere büyük katkı sağladığını belirtti.
Dinç, “Bin yıllık geleneğimizde hangi dinden, dilden ve ırktan olursa olsun insan ve hatta tüm varlıklar bizim için çok kıymetlidir. Şehrimizin tarihi ve kültürüne ait kaynaklarımızın bulunduğu Araştırma Merkezimizi gezdiğinizde; orada muhafaza ettiğimiz orijinal belgemizde 800 yıl önce Çankırı’dan geçen göçmen kuşların konaklaması ve bakımı için bile kuş evlerinin yapıldığını göreceksiniz. Biz Yaratılanı severiz, Yaratandan ötürü zihniyetine sahip bir milletiz. Çankırı Belediyesi olarak hayvanlarımız için sağladığımız klinik ve ambulans da böylesi bir zihnin ve medeniyetin göstergesidir. Sizleri bu zenginliklerle tanıştırmak ve ağırlamak benim için çok gurur vericidir.” ifadelerine yer verdi.
Yabancı öğrencilerle kendi ülkeleri hakkında sohbet eden Dinç, İspanya ziyaretinde Toledo kentinden, Santiago Bernabéu Stadyumu ve La Sagrada Familia Kilisesi’nden çok etkilendiğini kaydetti.
Dinç, Polonyalı öğrencilere de Stalin tarafından yapılan Bilim ve Sanat Merkezinin çevresine yapıyı gölgeleyecek binaların yapılmasından üzüntü duyduğunu ifade ederek Polonya’daki Nazi kamplarından ve Krakow şehrindeki Wieliczka Tuz Madeni’nden etkilenmemenin de mümkün olmadığını ifade etti.
Portekizli öğrencilerle futbol üzerine konuşan Dinç, dünyadaki eserleri şehrine getirme, şehrindekileri de dünyaya tanıtma düşüncesi ile tüm dünyayı gezme isteğini de öğrencilerle paylaştı.
YABANCI ÖĞRENCİLER ÇANKIRI’YI SEVDİ
AB Projesi kapsamında Çankırılı ailelere konuk olan yabancı misafirler, Belediye Başkanı İrfan Dinç’in misafirperverliği, şehir ve ülke tanıtımı için sağladığı desteklerden çok etkilendiklerini belirtti. Kendi ülkelerinde böyle bir desteği bırakın Belediye Başkanı’nın kendisini bile göremediklerini söyleyen konuklar, samimiyeti ve nezaketi için Başkan Dinç’e teşekkür ederek şehirlerinin albümünü hediye etti.
Yabancı öğrenciler, Çankırı’nın tarihi mekanlarını ve yemeklerini çok beğenmelerinin yanı sıra proje kapsamında bu zamana kadar tanıştıkları en iyi insanların Çankırı’da olduğunu belirttiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!